Justitia i-a dat castig de cauza inspectorului general scolar Gigi Oprisan

Justitia i-a dat castig de cauza inspectorului general scolar Gigi Oprisan

Fostul preşedinte executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, ori de câte ori are ocazia să apară în media vorbeşte despre abuzurile existente sub diferite forme. Cred că acum are un motiv în plus de „bucurie”. Abuzul comis împotriva inspectorului general scolar al judeţului Giurgiu, Gigi Orişan a fost oprit de justiţie prin hotărârea definitivă şi irecvocabilă dată de Curtea de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă şi executorie.

Pe scurt, despre ce abuz este vorba: Inspectorii generali şcolari din toate judeţele au fost supuşi, onor Ministerului Educaţiei, la o evaluare a activităţii manageriale pentru anul şcolar 2016-2017 . În urma acestei evaluări inspectorul general şcolar al judeţului Giurgiu, Gigi Oprişan a obţinut calificativul foarte bine. Surpriza pentru Gigi Oprişan apare în data de 10 ianuarie 2018 când a fost informat că lucrarea sa a fost reverificată şi a obţinut calificativul bine. Aşa cum era şi firesc, convins fiind că s-a comis o eroare, Gigi Oprişan contestă acest rezultat. Primeşte răspuns la contestaţie în data de 28 februarie 2018  de această dată lucrarea lui fiind notată cu nesatisfăcător. Pentru orice om sănătos la cap este mai mult decât evident faptul că cineva şi-a vârât coada şi că nu se doreşte altceva decât îndepărtarea din funcţia de inspector general şcolar al lui Gigi Oprişan.  Întrebarea care se pune  este de ce?  De ce a ales acest mod mârşav, sau mai de grabă grobian,  pe care până şi un orb îl poate vedea, deoarece în întunecimea care-l înconjoară se vede clar strălucirea firului alb al urzelii machiavelice.

Nu au fost necesare investigaţii jurnalistice deoarece la foarte scurt timp am primit o informaţie pe surse care descâlceşte această urzeală  şi capătă credibilitate tocmai prin  modul dictatorial la care s-a dedat senatorul Niculae Bădălău, pentru că din informaţiile noastre dumnealui este autorul care îşi doreşte să-l înlăture din funcţie pe Gigi Oprişan. Sursa noastră ne-a explicat şi motivul care a stat la baza acestei  încercări eşuate lamentabil, prin care justiţia a mai stopat încă  un abuz.

Iată ce ne-a spus sursa noastră:                                           

„ Gigi Oprişan a devenit incomod pentru Bădălău în momentul în care primarul Barbu l-a declarat ca şi candidat şi succesor al său la fotoliul de primar pe Gigi Oprişan. Or este de notorietate animozitatea existentă între Barbu şi Bădălău încă din perioada în care Barbu a vrut să-i ia locul la şefia PSD Giurgiu atunci când Bădălău şi-a dat formal demisia. Fricţiunile dintre cei doi au continuat inclusiv în perioada alegerilor, dar mai ales în perioada alegerilor parlamentare când Barbu a declarat public că Elena Dinu nu are ce căuta pe lista de parlamentari PSD.  În atare condiţii Bădălău uzitând de funcţia de preşedinte excutiv al partidului la nivel central a făcut presiuni la Ministerului Educaţiei pentru ca Gigi Oprişan să fie eliminat din funcţia de inspector general. Odată locul lui rămas vacant urma să fie preluat de către Mirela Delea, pentru ca ulterior,  prin intermediul acesteia să poată schimba directorii de şcoli din judeţ după bunul plac, urmărind ca prin acest joc să poată pune presiune asupra primarilor.”

Dacă sursa noastră ne-a spus adevărul, lucrurile sunt extrem de grave. Cert este că în cuprinsul acestei informaţii există adevăruri indubitabile care au fost prezentate de presă, unele dintre ele chiar cu lux de amănunte.  Două lucruri sunt certe: Unu, Gigi Oprişan a fost experimentul unui joc machiavelic. Şi doi, justiţia a făcut dreptate.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *