Izvorul Tamaduirii, sarbatoare mare vineri 13 aprilie. Rugaciunea pe care trebuie sa o spui pentru a fi ferit de rele

Izvorul Tamaduirii, sarbatoare  mare vineri 13 aprilie. Rugaciunea pe care trebuie sa o spui pentru a fi ferit de rele

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pe 13 aprilie. Creștinii ortodocși merg în această zi la biserică pentru a lua apă sfințită.

”Doamne Dumnezeule Atotputernic, doctorul sufletelor și vindecător al organismelor, iartă-ne fiecare păcat pe care l-am făcut accidental sau involuntar. Robul tău (n.r. numele) cer umilr iertare, iluminare și vindecare. Luminează-ne ochii, curăță-ne corpul de orice boală și îndrumă-ne pe calea credinței tale sfinte. Doamne, ține departe toți dușmanii vizibili și invizibili și binecuvântat să fie Duhul tău de viață, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea pe care o spun creștinii ortodocși.

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pe 13 aprilie. Este mare păcat să lucreză în această zi. Potrivit tradiției, cine lucrează în ziua de Izvorul Tămăduirii era lovit de boală și nu își mai revenea. De asemenea, gospodinele nu au voie nici să țeasă deoarece pânza țesută nu se poartă în ziua de Izvorul Tămăduirii pentru că morții nu vor fi primiți pe cealaltă lume.

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pe 13 aprilie. În unele zone din țară, în trecut, se făceau și vrăji. Femeile lăsau în biserică un vas cu apă de joi până vineri după slujba de Izvorul Tămăduirii, iar dacă se spălau cu acea apă scăpau de numeroase necazuri. 

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare pe 13 aprilie. În această zi se stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului şi grădinile şi livezile, pentru a fi un an rodnic.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *