Iohannis le da termen protestatarilor pana la miezul noptii sa-i trimita pe email numele reprezentantilor la consultari

Iohannis le da termen protestatarilor pana la miezul noptii sa-i trimita pe email numele reprezentantilor la consultari

Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă ca protestatarii să trimită pe adresa de email „consultari@presidency.ro” numele celor pe care îi consideră reprezentativi pentru mişcările care au loc în stradă în ultimele zile şi care să participe la consultările de vineri cu societatea civilă, de la Palatul Cotroceni. Termenul oferit de Preşedinţie este însă strâns: joi, ora 24.00, adică până la miezul acestei nopţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări, vineri. Preşedinţia invită, printr-un comunicat de presă, coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale să vină la consultări, desemnându-şi câte un reprezentant.

Iohannis îi invită şi pe manifestanţi „să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile” şi să trimită propunerile cu numele şi datele lor de contact până joi, 5 noiembrie, ora 24.00, pe adresa de email „consultari@presidency.ro”.

 „Un număr important de organizaţii non-guvernamentale şi-au luat ca misiune reforma instituţiilor publice, transparentizarea şi democratizarea proceselor politice şi au contribuit semnificativ la politici publice mai bune şi în serviciul cetăţeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetăţeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta paşnic şi pentru a-şi exprima nemulţumirile”, arată Preşedinţia în comunicatul de presă.

Preşedinţia precizează că discuţiile se vor desfăşura „într-un cadru de dialog funcţional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanţi”.

„Societatea civilă va rămâne şi pe viitor un partener de dialog al Administraţiei Prezidenţiale şi astfel de consultări vor avea loc cu regularitate”, mai precizează comunicatul de presă.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *