Intrebare de baraj sau circulatia banilor in natura. Credit facut de primarie, banii virati in contul GEP furnizor de caldura, din care o parte sunt virati în contul SC Delta Gas SRL. Ghici a cui este firma Delta Gas ?

Intrebare de baraj sau circulatia banilor in natura. Credit facut de primarie, banii virati in contul GEP furnizor de caldura, din care o parte sunt virati în contul SC Delta Gas SRL.  Ghici a cui este firma Delta Gas ?

Într-o recentă conferință de presă a PSD-ului local, actualul primar al municipiului Giurgiu, domnul Nicolae Barbu, iarăși a dat dovadă de geniul încă nedescoperit, pe care-l ține ascuns în cutia craniană într-o tainiță a bulbului rahidian, de teamă să nu i-l fure vreun alt candidat la primărie, dar … de care uzitează pe ascuns, din când în când, pentru a găsi o explicație genială prin care ne spune de ce a fost nevoit să îndatoreze giurgiuvenii cu o sumă colosală, ce va trebui achitată  în 15 ani de acum înainte pentru plata unui singur an de căldură. Căldură atât de necesară în  apartamentele cutii de chibrituri în care locuiesc muritorii de rând din Giurgiu, rămase de pe vremea răposatului Nicolae Ceaușescu, datorită căruia populația României mânca salam de soia, adidași, oase fără carne , căpățâni de porc și pește congelat. Pe atunci încă mai aveam flotă de pescuit oceanic, pe care ulterior se spune că a avut grijă să o vândă Băsescu. Toate aceste minunății gastronomice erau consumate de români pentru a putea plăti datoriile făcute tot de … Nicolae.

Din declarația primarului reiese clar că guvernul ce tocmai a picat a fost la vrăjitoarea mama viermelui de mătase, tot o omidă, care  a apelat lo o nepoată ce încă nu ieșeise din cocon și împreună au făcut vrăji în ceas de seară și au văzut soarta guvernului arătânduli-se  că, datorită unuia pe care-l cheamă Furia Străzii li se vor topi  picioarele de ceară a fotoliilor în care stau cocoțați cei cu ajutorul cărora șmecherii au furat tot ce se putea fura. Acum, mai nou își fură căciulile între ei făcând din acest lucru un sport național de viteză, ceva de genul care ajunge mai repede la DNA ca să-l toarne pe complicele alături de care a furat. Fostul nostru guvern a gândit că dacă le-a venit sorocul să dispară, cel puțin să-i învețe pe bieții primari care stăteau cu mâna întinsă la  guvern după papa să înceapă să se descurce singurei, să-și dea seama că nu sunt ființe patrupede care să înainteze numai în poziția târâș pe coate și genunchi și numai arareori să stea și în poziția în genunchi, ceva asemănător cu un cățeluș ce-și așteaptă osuțul de tătucul guvern  și a venit timpul să învețe să meargă, să se descurce singurei, pentru că tătucul este gârbovit de greutatea furăciunilor și va pleca departe, pe veșnicile plaiuri ale vânătorii.  Din acest considerent tătucul le-a tăiat subvențiile la căldură, pentru ca bieții primari să învețe să se gospodărească singuri. De ce nu s-o fi gândit tătucul guvern la acest lucru cel puțin din primăvară și i-a venit această  idee genială, acum în prag de iarnă, ajutându-i pe bieții oameni, după cum spune primarul Barbu, cu  încă o datorie? Dumnezeu știe!!! Singura explicație logică ar fi că tătucul guvern dus … s-a dus prea târziu la  mama viermelui de mătase…

În final, ca un adevărat bărbat primar care este, de la săracul Marean Vanghelie citire, Nicolae Barbu a recunoscut că firma SC Delta Gas SRL, din ale cărei acțiuni  30% îi revin soției sale, doamna Mariana Cătălina Barbu are încheiat un contract de prestări servicii cu SC Global Energy Production SA, furnizorul de călduri atunci când sosește factura.„ Vinovată”  pentru încheierea contractului este conducta de evacuare a apelor uzate care trece prin ograda primarului. Ogradă devenită proprietate odată cu cumpărarea de către Nicolae Barbu, pe atunci om de afaceri, a combinatului chimic platforma II din veniturile realizate  ca urmare a vânzarilor de butelii. Și cum unde-i lege nu-i tocmeală, săracul GEP, falimentar de acum, al cărui director este Sorin Cepraga, care întâmplător este și consilier local „a fost obligat din cauză de conductă” să facă contract cu firma Delta Gas, iar cei „câțiva bănuți” încasați, datorită contractului, sunt programați strict pentru repararea conductei, așa cum reise din declarația primarului. Ce a uitat să ne spună primarul, cu siguranță ne va spune directorul GEP-ului, pentru că nu are nimic de ascuns, care este valoarea contractului pe care o încasează SC Delta Gas SRL, sumă alocată reparării conductei. Mă întreb oare cât de naivi ne-o considera domnul primar, ca să poată crede că noi giurgiuvenii putem înghiți astfel de gogorițe, pe care de regulă le spui copiilor de grădiniță. Și poate pe bună dreptate ne consideră astfel, deoarece tare naivi am fost, ca să nu spun altfel, de ne-am ales și pricopsit cu un asemenea genial primar.

I.C.MANDU                                                                                          

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *