Întâmpinarea Domnului mâine, 2 februarie. Este sărbătoare mare! Ce nu ai voie să faci și ce obiceiuri trebuie să respecți

Întâmpinarea Domnului  mâine, 2 februarie. Este sărbătoare mare! Ce nu ai voie să faci și ce obiceiuri trebuie să respecți

Întâmpinarea Domnului 2 februarie 2020. Este sărbătoare mare la început de lună pentru creștinii ortodocși și mai este cunoscută şi cu denumirea slavonă de Stretenia.

Întâmpinarea Domnului este o sărbătoare care comemorează momentul în care Hristos este adus la Templu din Ierusalim de Fecioara Maria și de Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii.

Tradiții și obiceiuri de Întâmpinarea Domnului

Tradiția spune că în această zi de sărbătoare, copiii erau unși cu grăsime de urs. Prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

De asemenea, tradiția spune că în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Astfel, în această zi  nu este bine să te cerți.

În ziua de Stretenie, femeile trebuie să ducă pruncii la închinare Biserică. Credincioșii cinstesc Icoană Maicii Domnului pentru spor și sănătate în această zi.

În același timp, în această zi nu se consumă miere.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *