Inspectorul general scolar Gigi Oprisan victima uneltirilor politice …

Inspectorul general scolar Gigi Oprisan victima uneltirilor politice …

Din punctul meu de vedere este mai mult decât evident faptul că cineva doreşte să-l demită din funcţia de inspector general şcolar pe profesorul Gigi Oprişan. M-am întrebat care ar putea fi motivul real pentru care se doreşte luarea unei astfel de decizii. Nu sunt absurd să nu recunosc faptul că învăţământul giurgiuvean trece printr-o criză majoră în ceea ce priveşte gradul de promovabilitate la examenul de maturitate. Dar este oare vina inspectorului general? Eu personal cred că nu, şi cred mai de grabă  că vinovatul principal pentru situaţia în care se găseşte învăţământul în general în ţara noastră este datorat în primul rând sistemului de învăţământ în întregul lui care parcă prin măsurile luate aproape în fiecare an nu face altceva decât să distrugă în mod conştient şi intenţionat coerenţa şi bunul mers al unui sistem de învăţământ ce fusese unul foarte performant.

Un alt motiv care duce la căderea liberă în abisul analfabeţilor funcţionali a elevilor din învăţământul românesc este generat de starea jalnică în care se găsesc din punct de vedere economic şi social  părinţii copiilor. Cum să-i mai fie drag unui copil să înveţe când îşi vede propriul părinte, absolvent de facultate cum trăieşte mult mai prost decât unul care vinde ţigări fără timbru la colţul străzii, pe lângă care trec poliţiştii noştri şi se fac că nu-i observă. Cum să mai fie atras spre învăţătură un copil când vede alţi copii care vin la şcoală cu bolizi de lux, iar părinţii acelor copii se ocupă de lucruri oneroase. Urmarea este una cât se poate de firească prin nefirescul său. Copiii refuză să mai înveţe. Şi cel mai mare risc este acela că ATENŢIE !!! copiii noştri au început să se drogheze. De unde-şi procură aceşti copii drogurile? Inspectorul şef al poliţiei giurgiuvene a lucrat înainte la antidrog, cu toate acestea nu am văzut în niciun comunicat de presă venit de la poliţie din care să reiasă că au fost reţinuţi cu propunere de arestare dealeri de droguri.

Oare pentru toate aceste lucruri este de vină Gigi Oprişan ? În nici un caz. Surprinzător este faptul că nimeni nu-şi mai aduce aminte şi de copiii extraordinari de care Giurgiu nu duce lipsă. Avem copii olimpici la diferite discipline, cu premii obţinute la olimpiade interne şi internaţionale, s-au reparat şi modernizat şcoli, s-au dotat cu aparatură modernă laboratoarele şcolilor, să fi uitat oare de toate aceste realizări când a trimis o adresă în atenţia ministrului de resort doamna prefect? Cred că este posibil să fi uitat la câte probleme are săraca. Glumesc.

Din informaţiile noastre pe surse se pare că singura vina pe care o are Gigi Oprişan este aceea că este prieten cu primarul Barbu care a fluierat în biserică când s-a prezentat la Bucureşti la Ponta  cu rugămintea să-l numească pe el  preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD-ului giurgiuvean atunci când Bădălău  şi-a dat demisia, chiar şi formală, din fruntea partitului. De atunci „dragostea” dintre Bădălău şi Barbu a devenit una pe viaţă. Şi mai mult decât atât, Barbu şi-a permis fără să-l consulte pe Bădălău să-l declare succesosorul său la fotoliul de primar pe Gigi Oprişan. Şi uite cum fără să facă nimic Gigi Oprişan s-a trezit „duşmanul” lui Bădălău. Acesta este motivul real, spun sursele noastre, pentru care se doreşte debarcarea lui Gigi din fruntea Inspectoratului Şcolar Giurgiu.

Or tot de la sursele noastre am aflat că  Bădălău ca  să reuşească să-şi pună planul în aplicare prin care să scape de Gigi Oprişan îi erau necesari nişte cleşti care au răspuns cât se poate de prompt.

Primul cleşte folosit în situaţia prezentată a fost o distinsă directoare  a Şcolii Generale Nr. 1 din comuna Malu Spart pe numele dumneaei Raluca Geantă. În afară de funcţia deţinută distinsa doamna mai deţine un titlu de nobleţe politică fiind cumnata domnului senator Niculae Bădălău. Aceasta, printr-o petiţie ce seamănă mai de grabă cu o notă informativă după vremea odiosului, se adresează Instituţiei Prefecturii Giurgiu  în care scrie despre o serie de aspecte cu care s-a confruntat în relaţia nemijlocită avută cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu. Pentru edificarea dumneavoastră vom prezenta în fotocopie petiţia concepută de distinsa doamnă director a unei şcoli dintr-o comună giurgiuveană:

Cel de-al doilea cleşte, după cum probabil aţi realizat deja, este distinsa doamnă prefect Nina Carmen Crişu,  garantul respectării legalităţii, care în virtutea acestui atribut şi a creşterii performanţelor şcolare din cel mai sărac judeţ din ţară s-a conformat imediat la ordinului venit din partea cumnatei. A  întocmit la rândul domniei sale  o adresă în atenţia ministrului de resort prin care se adresează cu deosebită condescendenţă şi căruia îi solicită în mod imperativ următorul lucru:

 „ În scopul creşterii  eficienţei manageriale la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, cu directe consecinţe asupra actului didactic şi educaţional ce se desfăşoară la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, vă adresăm deosebita rugăminte de a analiza şi verifica aspectele semnalate în memoriu.”

Doamna prefect mai mult ca  sigur   ştie că servilismul este mult mai periculos chiar şi decât furtul şi corupţia, care nu ar fi posibile fără servilism.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *