Indolenta prefectei interimare le-a omorat Craciunul giurgiuvenilor

Indolenta prefectei interimare le-a omorat Craciunul giurgiuvenilor

Citesc într-o publicaţie locală: „ A fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane într-o gospodărie din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu. „

Încă o dovadă a incompetenţei, a idolenţei a celor care ocupă funcţii pe criteriul pile, cunoştinţe, relaţii. Degeaba încercă Ministrul Agriculturii, Petre Daea să securizeze cumva răspândirea acestui virus extrem de periculos dacă autorităţile responsabile nu iau nicio măsură de prevenţie  şi aici mă refer la Instituţia Prefectului condusă de doamna Puţaru a cărei primă obligaţie ar fi fost aceea de constituire în regim de urgenţă a unor echipe mixte în a căror componenţă să intre Direcţia Sanitar Veterinară şi Poliţia care să controleze toate autovehiculele ce ar putea transporta porci vii sau abatorizaţi.

La noi la Giurgiu nu s-a luat nici o măsură de prevenţie. Acum vor bate la porţile oamenilor să le omoare porcii. Singura bucurie tradiţională care i-a mai rămas ţăranului român este aceea să se strângă laolaltă cu copiii în ziua de Igant să taie porcul şi să petreacă Crăciunul împreună. Iată cum prefecta interimară a reuşit performanţa, prin nepăsare, să omoare Crăciunul giurgiuvenilor! Poate nepăsarea ei  este generată de faptul că este doar o … interimară.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *