Incredibil ce produc romanii! Costa 3.000 de euro kilogramul

Incredibil ce produc romanii! Costa 3.000 de euro kilogramul

Trufele parfumate sau ,,diamantel pământului” au devenit din ce în ce mai profitabile pentru români.

Culturile unde cresc aceste ciuperci  sunt foarte rare, dar își fac apariția și la noi în țară.

În România există în prezent foarte mulți culegători profesioniști de trufe, care gasesc ,,diamantele” în inima pădurii, informează stirileprotv.ro.

Trufele cresc în pădurile de stejari sau aluni, fiind iubitoare de condiții climatice umede și se găsesc la o adâncime de 3-20cm în sol, precizează stiriagricole.ro.

În Bihor, un agricultor a cheltuit 9000 de euro pentru a aduce arbuști micronizați din Spania. Trufele ce vor apărea la rădăcina arbuștilor sunt din specia Tuber Melanosporum, cunoscuții numindu-le trufe negre franceze sau trufe Perigord, precizează știrileprotv.ro.

Foarte multe astfel de ciuperci se găsesc și în păduri, culegătorii gasindu-le cu ajutorul câinilor sau al porcilor dresați.

Legal, ciupercile pot fi recoltate doar cu acord de la Direcțiile Silvice, iar daca nu se respectă legea, culegatorii vor fi amendați. Avizul se primește doar dacă culegătorii au suficiente noțiuni despre trufe.

În bucătărie, trufele sunt întotdeauna folosite crude datorită aromei intense pe care o au, fiind folosite în sosuri sau supe, lângă carne sau risotto, conform știrileprotv.ro

Egiptenii și românii sunt primii care au descoperit trufele.

Sursa Bugetul.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *