A inceput epurarea in randul secretarilor de stat

A inceput epurarea in randul secretarilor de stat

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a declarat cu puţin timp în urmă că sunt foarte mulţi secretari de stat cu rang de miniştri care ocupă funcţii foarte importante doar pe baza unor recomandari politice spunând printre altele că se impune o verificare serioasă a modului în care  îşi desfăşoară activitatea în cadrul ministerelor şi că acolo unde se constată că aceştia ocupă scaunul şi îşi iau salariul doar pentru prezenţă se impune de urgenţă destituirea lor.

Unul dintre primii secretari de stat care a rămas fără portofoliu este şi Paul Cotîrleţ, un tânăr de 29 de ani, fost junior la echipa de fotbal Petrolul Moineşti, în a cărui sarcină ca şef al Departamentului Centenar din Ministerul Culturii  cădea organizarea tuturor  evenimentelor la nivel naţional cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Paul Cotîrleţ, înainte de a deveni secretar de stat în Ministerul Culturii unde avea de gestionat sume impresionante de bani alocaţi sărbătoririi centenarului, a fost şeful de cabinet al senatorului Niculae Bădălău.

Ceea ce m-a surprins la acest tânăr, care conform propriei declaraţii din care reise că „s-a făcut politician după ce a eşut în fotbal”  ( mă întreb ce o să se facă după ce va eşua şi din politică, probabil om de afaceri ) cu toate că nu are decât 30 de anişori a reuşit performanţa să studieze şi să obţină o mulţime de diplome, inclusiv titlul de doctor în doar zece ani, în timp ce altor muritori de rând,  posesori de titluri academice, multora dintre domniile lor fiindu-le recunoscute  aceste titluri post mortem, le-au fost necesari mai multe zeci de ani după ce în prealabil au acumulat o vastă experienţă în domeniul respectiv. Poate vreodată cineva, vreun curios, cine ştie, va dori să afle ceva legat de titlul de doctor al tânărului Paul Cotîrleţ şi a altot doctori … Vă vom prezenta CV-ul acestui tânăr genial care în timp ce muncea învăţa şi în timp ce învăţa muncea, a făcut posibil ca la 22 de ani să ocupe deja funcţia de consultant parlamentar.

Scurt CV

Paul Claudiu Cotîrleț s-a născut în Onești, în anul 1988. A absolvit Școala „George Enescu” și Liceul „Spiru Haret” din Moinești, iar în 2010, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, secția de Relații Internationale și Studii Europene – licență.

Are master în Politică Europeană și Românească, master în Diplomație și Istorie Politică. Post-universitar a urmat cursurile Institutului Diplomatic Român, Colegiului Național de Apărare, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc,  a Universității de vară – Râmnicu Sărat, dar și cele ale Institutului Barcelona D’Etudis Internationals și Școlii de Vară a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

A studiat cu Bursă Erasmus la RWTH Aachen, Germania, dar a susținut și stagii de practică la Institutul Diplomatic Român și în Senatul României, la Comisia de politică externă. A fost și consilier parlamentar – șef cabinet Chestor Senatul României, după ce în 2010 a ocupat funcția de consultant parlamentar.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *