Începe dezinsecţia aeriană la Giurgiu

Începe dezinsecţia aeriană la Giurgiu

Începând cu data de 15.06.2022, în intervalul orar 05.30-10.00, Giurgiu Servicii Publice va efectua activităţi de pulverizare aeriană (etapa a-I-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare: ţânţari, căpuşe, muşte etc. Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), după următorul program: 

„Pentru o mai bună eficienţă, se va interveni şi de la sol, prin pulverizare cu aparate portabile, atomizoare, termonebulizatoare, pompe de stropit electrice, dar şi cu un sistem de împrăştiere soluţie lichidă prevăzut cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei. 

Cum am mai specificat, substanţele sunt omologate de Ministerul Sănătăţii, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Aceste operaţiuni de dezinsecţie vor fi efectuate numai în cazul în care condiţiile meteorologice ne permit acest lucru, altfel acţiunea va fi reprogramată.

Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecţia familiilor de albine împotriva intoxicaţiilor cu pesticide, asociaţiile crescătorilor de albine au fost anunţate în scris şi telefonic cu privire la data începerii şi durata tratamentului, astfel încât aceştia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepărtarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar Primăria Municipiului Giurgiu şi Giurgiu Servicii Publice S.A. sunt absolvite de orice responsabilitate“, transmite municipalitatea Giurgiu.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *