În feuda baronului Bădălău cine mişcă … nu mai mişcă !!!

În feuda baronului Bădălău cine mişcă … nu mai mişcă !!!

Nu sunt eu cel care a inventat expresia baron atribuită senatorului Niculae Bădălău. Fac această remarcă pentru a nu fi condamnat de furt intelectual. Baronul Bădălău domneşte politic  urmare a votului liber exprimat dat de locuitorii judeţului Giurgiu peste întreg judeţul. Nu avea cum să facă excepţie oraşul, municipiu, reşedinţă de judeţ, Giurgiu cu toate că se spune că excepţia întăreşte regula.

Este evident faptul că Bogdan Bratu nu face parte dintre cei agreaţi de Niculae Bădălău, ba dimpotrivă, gurile rele spun că şi-a vârât … influenţa în revocarea lui Bratu din funcţia de director al DRDP Craiova în perioada în care prim ministru era bunul său prieten Mihai Tudose. Bogdan Bratu considerând că măsura de revocare a sa din funcţie a fost un abuz a apelat la instanţă, instanţă care printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă a dispus revenirea în funcţie.

Şi uite cum pe nepusă masă, chiar în aceeaşi zi cu repunerea pe post a lui Bratu i s-a năzărit aşa, din senin, şefului Agenţiei Naţionale de Protecţie a Consumatorului ( ANPC ), Horia Constantinescu însoţit de 18 comisari să efectueze controale fix la societatea comercială cu profil alimentar ce aparţine familiei Bratu. Este pentru prima dată în istoria ANPC când şeful, ATENŢIE !!! Şeful cel mare al agenţiei vine personal să facă controale pe linia protecţiei consumatorilor în Giurgiu.

Cei de la Protecţia Consumatorilor numai dacă nu vor nu găsesc nereguli la unităţile de alimentaţie publică începând cu praful ce se găseşte pe un frigider mai înalt, la un grătar după care s-a luat puţin vopseaua şi până la gândacii care pot apărea pe lângă conductele ce vin de la subsol, toate acestea pot duce la avertismente, un timp limită pentru eliminarea deficienţelor constatate. Dar de aici până la amenda de 750.000.000 lei vechi şi dispunerea încetării activităţii  unei firme de unde se hrănesc sute de oameni zilnic, oameni care niciodată nu s-au îmbolnăvit sau nu au depus  sesizări către organele abilitate legate de igienă, sau de calitatea mâncării deja miroase a comandă venită de undeva de sus, iar Horia Constantinescu a venit la Giurgiu ca să-şi arate calităţile de bun executant al unei comenzi politice.

Alţi oameni vorbesc  prin târg că Protecţia Copilului din Giurgiu în curând va scoate la licitaţie hrana copiilor instituţionalizaţi prin firme de catering. Conform surselor noastre controalele nu au avut alt scop decât să discrediteze şi totodată să intimideze cele două societăţi comerciale de profil, respectiv SUNNY şi CASA CU FLORI  să nu mai participe la licitaţie. Din ce considerente s-a dorit acest lucru încă nu ştim, dar cu siguranţă vom afla.

Conform ultimelor informaţii firma Sunny s-a adresat instanţei considerând amenda ca nejustificată, şi-au igenizat locaţiile reluându-şi activitatea.

Sincer nu credeam că astfel de fapte reprobabile executate la comandă politică  se mai pot petrece într-un stat de drept  european. Numai că realitatea ne demonstrează că se poate şi culmea ironiei constă în faptul că nu ai cui să te plângi. Giurgiu, împotriva voinţei noastre, s-a transformat într-o feudă cu sclavi şi stăpâni de sclavi  în care dreptatea este de partea celui puternic de parcă am trăi rupţi de lumea civilizată, într-o lume crepusculară în care legea a devenit apanajul puterii.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *