Ilie Vasile, directorul OCPI Giurgiu, a primit luni ordinal de revocare din funcţie. Primele dezvăluiri …

Ilie Vasile, directorul OCPI Giurgiu, a primit luni ordinal de revocare din funcţie. Primele dezvăluiri …

În data de 30 august publicam un articol prin care aduceam în atenţia opiniei publice, în urma unei informaţii pe surse, că directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu, Ilie Vasile va fi revocat din funcţie. Acest lucru a fost posibil în urma  intervenţiei făcute de către primarul din comuna Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, despre care se spune că este una din mâinile drepte ale senatorului PSD Niculae Bădălău, intervenţie făcută pe lângă directorul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu ocazia unei întâlniri de taină pe care aceştia, conform sursei noastre, au avut-o săptămâna trecută.

Informaţia primită s-a dovediat a fi una veridică întrucât a fost emis ordinul de revocare din funcţie al lui Ilie Vasile. Sursa noastră continua cu dezvăluirirle legate de motivele care l-au deranjat pe primarul Ghimpaţiului, în încercarea de a explica de ce acesta a dorit cu ardoare să scape de directorul OCPI Giurgiu.

1 Unul dintre motivele care au dus la schimbarea directorului OCPI , conform sursei noastre, ţine de o greşeală făcută tocmai de cel care susţine că s-a comis o ilegaliate de către OCPI Giurgiu împotriva UAT-ului Ghimpaţi, respectiv primarul comunei, Constantin Cărăpănceanu.

Despre ce este vorba: Există o baltă pe hotarul localităţilor Ghimpaţi şi Letca Nouă. De fapt şi de drept balta respectivă în suprafaţă de 20 ha  a aparţinut din totdeauna comunei Ghimpaţi. Numai că intabularea a fost făcută doar pentru 11,32 ha în data de 19.04.2016. De ce primarul Cărăpănceanu nu a făcut intabularea pentru întreaga suprafaţă sursa noastră nu deţine aceste amănunte. În data de 12.04.2019 primarul comunei Letca Nouă depune un dosar la OCPI Giurgiu prin care solicită să-i fie intabulată suprafaţa de 4,9 ha luciu de apă (parte din balta comunei Ghimpaţi) aflată pe hotarul comunei, urmarea căruia a obţinut punerea în posesie conform numărului cadastral 33345. Acum primarul Cărăpănceanu îşi vrea balta înapoi, baltă ce acum este concesionată unui intreprinzător. Toată acestă poveste ridică câteva întrebări care cel puţin deocamdată rămân fără răspuns: De ce primarul Cărăpănceanu a lăsat să treacă 3 ani de la data primei intabulări şi nu a intabulat întreaga suprafaţă a bălţii ? Ce interese se ascund aici ? Din informaţiile noastre în apropierea celor 4,9 ha luciu de apă se găseşte şi un domeniu de vânătoare. Sau mai există şi posibilitatea ca investitorul să fi concesionat 20 ha luciu de apă şi în realitate să dispună doar de 11,32 ha. Când vom avea aceste răspunsuri cu siguranţă vi le vom prezenta.

2 Un alt posibil motiv pentru care Ilie Vasile a fost schimbat poate fi şi următorul: În comuna Ghimpaţi există tarlaua nr.5  care se învecinează cu un drum judeţean şi un drum de exploatare agricolă. Planul parcelar a fost făcut din banii Agenţiei. În respectiva parcelă au fost puse în posesie mai multe persoane care şi-au  obţinut titlurile de proprietate. Ulterior toate aceste persoane din tarlaua 5 şi-au vândut terenul unui latifundiar străin care pentru obţinerea unui credit a pus drept gaj terenul achiziţionat. Acum primarul primarul Cărăpănceanu doreşte schimbarea întregului plan parcelar pe motivul că nu au fost respectate vecinătăţile. Sursa noastră susţine că acest lucru nu este posibil. Pe de o parte pentru că planul parcelar nu poate fi modificat decât printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, precum şi din cauza faptului că terenul odată gajat în favoarea unei băncii, până la lichidarea creditului terenul aparţine de drept şi de fapt băncii.

De partea cui este dreptatea nu suntem noi în măsură să stabilim. Cei care pot afla adevărul şi pot stabili vinovăţii sunt organele abilitate ale statului care pot face lumină, iar cei care cu bună ştiinţă  au încălcat legea  să suporte rigorile ei.

Cert este că primarul Cărăpănceanu se are tare bine cu liderul PSD-ului giurgiuvean. Vorba cântecului : Cin’ se ia cu mine bine, îi dau cămaşa după mine. Cin’ se ia cu mine rău, mă fac şarpe de dudău … Ce bine era dacă Ilie Vasile ar fi ştiut acest cântec vechi. Dacă l-ar fi ştiut cu siguranţă nu se lua rău cu omul lui Bădălău.

Sursa noastră a promis că în curând va veni cu o dezvăluire bombă !!! Ce ne-a prezentat acum, a spus sursa noastră, este doar încălzirea înaintea meciului final.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *