Pentru o perioadă de 6 luni România, prin preluarea rotativă a preşedenţiei Uniunii Europene devine centrul universului European sau cel puţin asta doreşte, să ni se insufle printr-un mesajul  subliminal de către cei care  conduc România astăzi. Oare cât de naivi am putea fi să credem că ţările europene  în care valorile democraţiei sunt la ele acasă, ţări în care economia cu adevărat produce plus valoare se vor lăsa conduse, chiar şi pentru 6 luni de o ţară în care cinstea , corectitudinea, respectul faţă de muncă, meritocraţia au devenit apanajul proştilor, iar corupţia sora geamănă a hoţiei stă la loc de cinste în Guvernul României!

Nu spun că toţi miniştrii şi secretarii de stat sunt o apă şi-un pământ.  Printre ei există şi excepţii, dar din păcate astfel de oameni sunt foarte puţini. Marea  majoritate  a aşa zişilor oameni de stat sunt persoane submediocre ca nivel de pregătire, sau cum le place altor politicieni să spună: analfabeţi funcţionali. Astfel de specimene găsindu-şi locul în toate administraţiile publice din ţară.

Cine dracu poate crede că o ţară pusă pe butuci din punct de vedere economic cum este România astăzi, poate gestiona economia întregii Europe al cărei economist şef să fie Niculae Bădălău. Să fim serioşi! Este de Doamne fereşte !

Despre doctoratul luat în economie de Bădălău,  fostul său prieten, senatorul Adrian Ţuţuianu a făcut câteva reamarci deloc laudative:  Mă tot întrebam cum de a reuşit Bădălău să reintre în graţiile lui Dragnea după atacurile directe şi fără menajamente îndreptate împotriva acestuia. Răspunsul nu lăsat prea mult aşteptat: Darius Vâlcov. Darius Vâlcov, primul ministru din umbră, cel cu lingourile de aur şi tablourile ascunse printr-un cavou în cimitir, după cum a apărut scris în media naţioanală, acesta este personajul care l-a promovat pe Bădălău în funcţia de ministru al economiei. Prietenia dintre cei doi este demonstrată de faptul că Darius Vâlcov a fost prezent la o conferinţă de presă ţinută la Giurgiu alături de Bădălău. De  asemenea  Darius Vâlcov a mai participat la câteva întâlniri la Bolintin, unde-şi are domiciliul Bădălău, ca să nu mai vorbim de întâlnirile de taină de la malul mării.

Abia aştept să-l aud vorbind în limba engleză sau franceză pe Bădălău, în timp ce le va explica omologilor săi europeni cum a pus pe picioare de rac economia şi ca exemplu de bună practică oficialul guvernului a declarat într-o conferinţă de presă ţinută la ministerul economiei  că: o creștere economică sănătoasă este bazată pe productivitatea industrială, pe munca pe care o realizează muncitorul la strung … Pe mine personal m-a convins, dar ce vor spune miniştrii economiei din celelalte ţări europene ? Aceasta-i  întrebarea!

Poate eu sunt un frustrat şi nu văd realitatea, dar iată cum suntem percepuţi de politologii neplătiţi din bani publici din ţările în care cu adevărat funcţionează democraţia:  

Presa din Belgia critică Guvernul Dăncilă și ”mafioții” de la putere. Politolog, sensibil, cere măsuri ferme

 România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Presa din Belgia critică România în acest context politic european și pune ștampila corupției pe țara noastră. 

Potrivit rtbf.be, ”O Românie coruptă preia președinția Consiliului UE”. 

Citându-l pe politologul ULB, Jean-Michel De Waele, sursa citată scrie că ”există motive serioase de îngrijorare” cu privire la preluarea președinției Consiliului UE de către România. …

Politologul citat de presa belgiană susține că Guvernul Dăncilă ”se concentrează în totalitate pe corupție și încearcă să evite condamnarea unui număr de membri, acesta fiind singurul lucru de interes pentru Guvernul României.”

Analistul mai afirmă că pe lângă corupție, România mai are probleme cu privire la gestionarea fondurilor europene. …

Politologul mai susține că este sensibil la criticile ce sunt aduse UE de către țări precum România, dar și Bulgaria, Polonia, Ungaria, în contextul în care UE ajută aceste țări să progreseze. 

Ca şi concluzie: Oameni buni! Doamnelor şi domnilor ministri! Vă rog să nu mai încercaţi să păreţi ceea ce de fapt nu sunteţi,  menirea acestui guvern nu este aceea să scape Europa de sărăcie, menirea lui este aceea, dacă sunteţi capabili, ceea ce personal mă îndoiesc, să scoateţi România din sărăcie, pentru că aşa cum am mai spus, avem toate premizele dacă se va continua în halul ăsta să devenim invidioşi pe somalezi …

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *