Guvernul liberal pune mai presus interesul cetăţenilor decât culoarea politică a primarilor şi preşedinţilor de CJ-uri

Guvernul liberal pune mai presus interesul cetăţenilor decât culoarea politică a primarilor şi preşedinţilor de CJ-uri

Săptămâna trecută, la sediul Ministerului Dezvoltării (MDRAP), primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a semnat patru contracte de finanțare pentru modernizare rețele de termoficare. Proiectele primarului Barbu erau blocate, de “prietenii” ce fac parte din aceeaşi formaţiune politică, încă din anul 2019.
Valoarea proiectelor se ridică la peste 8.5000.000 lei. A fost necesară preluarea guvernării de liberali pentru ca aceste proiecte să poată fi finanţate. De aici se poate trage concluzia că guvernul liberal pune mai presus interesul cetăţenilor decât culoarea politică a primarului.

 

Tot săptămâna trecută preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina cu ocazia unei conferinţe de presă se lăuda cu asfaltările, reasfaltările, reabilitările drumurilor şi uliţelor comunale. Dacă în urma controalelor ce au început deja se va constata că lucrările sunt de proastă calitate, că devizele de lucrări sunt supraevaluate îşi va asuma răspunderea Marian Mina sau va pasa responsabilitatea primarilor aducându-şi brusc aminte că rolul lui este unul doar de intermediar între banii primiţi de la guvern şi repartiţia lor către UAT-euri?

 

Tot cu acest prilej Marian Mina se plângea că proiectul lui de suflet, modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu,  nu l-a putut duce la îndeplinire, ca şi cum guvernul ar fi fost al partidului papistaş şi nu al PSD, partid din care cu onoare face parte. Ei bine, ar cam trebui să-i treacă supărarea, cu toate că nu mai are timpul fizic să-şi vadă visul cu ochii, pentru că guvernul liberal pe care-l blamează or de câte ori are ocazia va aloca spitalului din Giurgiu 511.900 euro pentru dotare medicală performantă. Sincer, proiectul îl poate întocmi oricine, numai că banii pentru realizarea lui  sunt alocaţi de Guvern.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *