Guvernul a început decontarea echipamentelor şi materialelor achiziţionate de spitale începând cu 1 februarie 2020, a spus Dan Motreanu europarlamentar şi preşedinte PNL Giurgiu prin intermediul unei declaraţii de presă

Guvernul  a început decontarea echipamentelor şi materialelor achiziţionate de spitale începând cu 1 februarie 2020, a spus Dan Motreanu europarlamentar şi preşedinte PNL Giurgiu prin intermediul unei declaraţii de presă

“Guvernul PNL prin Programul Operațional Infrastructură Mare a început decontarea echipamentelor și materialelor achiziționate de spitale începând cu 1 februarie 2020.

Primele spitale care au depus cereri pentru apelul lansat vineri de Guvern sunt: Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și Spitalul Municipiului Lupeni.

350 de milioane de euro au fost alocate prin acest program, iar o parte consistentă din acești bani ar fi putut ajunge și la Giurgiu. Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla, deși am atras atenția în repetate rânduri conducerii CJ Giurgiu despre posibilitatea achiziționării și decontării din bani europeni a cheltuielilor făcute de spitale pe perioada pandemiei.

Observ, și o spun cu regret, că liderii social – democrați, deși au promis multe, au realizat…mai nimic. Au preferat, în stilul lor caracteristic, doar să îi amăgească pe oameni.

Pentru cetățenii județului, medici și spitalele din Giurgiu, Guvernul PNL a fost singurul sprijin în această perioadă de criză medicală fără precedent. De la Guvern au venit măștile de protecție, combinezoanele și medicamentele pentru bolnavii infectați cu noul tip de coronavirus și tot de la Guvernul PNL, la solicitarea și după implicarea mea, a venit și donația consistentă de 1,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean Giurgiu.

Poate că s-au mulțumit doar cu sprijinul oferit de Guvernul PNL, altfel nu se explică de ce, în tot acest timp, conducerea PSD-istă a județului nu a fost mai implicată, parcă mai degrabă pur și simplu dezinteresata sau neputincioasă.

La mai bine de trei luni de la declanșarea pandemiei în România, liderii PSD Giurgiu încă nu le pot spune sau nu vor să le spună cetățenilor ce achiziții au făcut pentru a le proteja sănătatea și viața.

La Spitalul de Urgență Giurgiu, aflat în administrarea Consiliului Județean, nu au ajuns nici până astăzi aparatul PCR pentru testare, kiturile pentru teste sau ventilatoarele de respirație necesare în Secția ATI, toate promise de președintele social – democrat al CJ Giurgiu.

A promis… și am rămas doar cu atât! Iar asta în timp ce zeci de spitale din țară depun deja cereri pentru decontarea, din fonduri europene, a echipamentelor medicale pe care le folosesc în lupta împotriva coronavirusului.”

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *