Giurgiuveanul Toma Petcu o speranta de mai bine in Parlamentul Romaniei

Giurgiuveanul Toma Petcu o speranta de mai bine in Parlamentul Romaniei

În anul 2012 despre Toma Petcu, Ovidiu Andrei, Vasile Mustățea, Dumitru Beianu și chiar Liviu Popazu credeam că au trădat. Da, la timpul respectiv eram foarte supărat pe acești domni deoarece credeam că l-au trădat pe omul care ocupă un loc cu totul special în inima mea, pe încă senatorul Lucian Iliescu. Mult mai târziu aveam să înțeleg că am fost subiectiv, că realitatea era cu totul alta. Nu-mi doresc acum să despic firul în patru, să caut sau să împart vinovății legat de ceea ce s-a întâmplat sau ce se întâmplă acum cu PNL-ul,  un partid în care am crezut.

Toma Petcu, Tomiță cum îi spun giurgiuvenii alături de care a crescut, copilărit și alături de care a bătut mingea în curtea școlii, a devenit unul dintre cei mai importanți politicieni pe care orașul nostru îi are. Este cunoscută prietenia dintre Tomiță și un țigan din cartier, o prietenie bazată pe respectul reciproc, o prietenie ce poate fi comparată cu prietenia dintre Vasile Alecsandri și Vasile Porojan. După ani de zile prietenia lor s-a transformat și în grad de rudenie deoarece Tomiță i-a botezat copiii prietenului său . Toma Petcu este singurul politician din Giurgiu, nu aterizat de miri unde,  care a demonstrat că dispune de maturitate, cu toate că este tânăr, dispune  de inteligența necesară ca să formeze un partid de la zero și care în doar un an a ajuns să se bată de la egal la egal cu PNL-ul și de ce nu, la nivel local să-l și întreacă.

După știința mea doar doi mari politicieni locali au reușit performanța să reclădească două partide aflate la un moment dat într-o situație de criză:  Unul a fost Lucian Iliescu, care a reușit să transforme PNL-ul anului 1996 dintr-un partiduleț de buzunar în cel mai puternic partid la nivelul județului Giurgiu. Cel de-al doilea om politic al momentului, situat din punctul meu de vedere pe aceeași treaptă cu Lucian Iliescu este Niculae Bădălău, care a reclădit PDS-ul giurgiuvean  transformându-l în ceea ce este azi, cel mai puternic partid din județul Giurgiu. A reușit această performanță datorită faptului că este un politician rasat, desăvârșit, care alături de o echipă de oameni tineri și aici mă refer la Răzvan Cuc, Alexandru Andrei și nu în ultimul rând Marian Mina a știut să speculeze degringolada din PNL, a muncit mult iar rezultatele nu au întârziat să apară, PSD-ul redevenind așa cum am mai spus, cel mai puternic partid din județul Giurgiu.

Cel de-al treilea politician, foarte aproape de nivelul celorlalți doi titani politici este indiscutabil Toma Petcu. Spun acest lucru deoarece prin muncă asiduă, tenacitate și de ce nu expertiză politică a reușit performanța să construiască un partid de la zero. Are capacitatea să atragă în jurul lui oameni de certă valoare ( Ionel Muscalu, cel despre care se spunea că nu va părăsi niciodată PNL-ul și mulți alții ) care au dus la un plus de notorietate și credibilitate partidului. Partidul condus de Toma Petcu a fost privit cu circumstanță de majoritatea politicienilor locali neacordându-i nici o șansă. Ori iată  că  acum ALDE Giurgiu, partidul condus de Toma Petcu a reușit să devină un partid cu un cuvânt greu de spus în politica locală. Nu m-ar surprinde faptul dacă la alegerile parlamentare ALDE va reuși să surclaseze PNL-ul.

Spun acest lucru deoarece ALDE, spre deosebire de PNL are la nivel central unul dintre cei mai importanți lideri politici pe care țara noastră îi are și anume Călin Popescu Tăriceanu, în al cărui mandat de premier românii au reușit să simtă  cu adevărat  bunăstarea, stabilitatea și cel mai important lucru,  faptul că în perioada amintită românii uitaseră de teama zilei de mâine.  Cred că Toma Petcu, giurgiuvean get beget merită încrederea noastră, cum de asemenea sunt convins că se va bate acolo în Parlamentul României pentru ca nouă,  giurgiuvenilor să ne fie un pic mai bine.

I.C.MANDU                                                                               

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *