Giurgiu, un orăşel aşezat la limita Zonei Crepusculare

Giurgiu, un orăşel aşezat la limita Zonei Crepusculare

Giurgiu este un orăşel provincial unde fiecare se cunoaşte cu fiecare, unde aşa zisele secrete şi mari aranjamente de culise politice se ştiu încă din faza incipientă. Şi asta din cauza unui neica nimeni care nu este luat în serios nici măcar de propria nevastă, dar care se pricepe de minune să-i pupe-n cur  pe şmecherii care fac şi desfac cam tot ce se mişcă prin oraş şi judeţ. Aşa zişii politicieni de frunte care atunci când aceşţi derbedei se întâlnesc la câte un şpriţ ca să vadă ce mai pot fura, îl iau şi pe neica nimeni cu ei, fiind considerat aşa zisul băiat bun la toate care umple paharele şi din când în când este folosit şi pe post de comis voiajor, cărător al unor sacoşe cu bani.

Ei bine, acest neica nimeni, ca să arate cât de important este el şi cu ce oameni stă la masă le spune celor care vor să-l asculte ce s-a discutat la întâlnirea la care tocmai a participat şi ca să fie şi mai convingător le pune la dispoziţie şi înregistrări audio video.

Să cumva să credeţi că neica nimeni este vreun prost. Nu! De regulă neica nimeni ocupă un post foarte bine plătit în administraţie, în plus primeşte şi comisioane grase din şacoşele cu bani cărate.

Ce este foarte curios că nimeni nu-i deranjează cu nimic pe derbedeii de politicieni, a nu se înţelege că generalizez, iar neica nimeni trăieşte în continuare bine mersi, continându-şi matrapazlâcurile fără să fie descoperit. Acest lucru mă face să cred că Giurgiu este un târg situat undeva la limita  Zonei Crepusculare.

Altfel cum se poate explica că în Giurgiu se fură pe rupte şi că doar anumite firme au acces la contracte cu statul. Oamenii din târg vorbesc că nu există ceva mai evident decât astfel de contracte din care reiese în mod clar că licitaţiile sunt truncate, atâta timp cât doar anumite firme pot încheia contracte cu statul. Şi cu toate aceste fapte evidente nimeni nu vede nimeni, nu aude, nimeni nu vorbeşte decât pe la colţuri şi asta o fac cu telefoanele închise să nu care cumva să le asculte cineva telefoanele. Aşa ceva nu se poate întâmpla decât într-o Zonă Crepusculară.

Un alt motiv care pe mine mă face să cred că noi, giurgiuvenii trăim într-o Zonă Crepusculară este dată şi de faptul că marea majoritate dintre noi trăim de azi pe mâine în oraşul plin de gropi care arată ca după război, în oraşul în care locurile de muncă se dau după culoarea carnetului de partid, oraşul în care din cauza sărăciei şi dărilor pe care trebuie să le plăteşti nici să mori nu-ţi mai vine, şi cu toate acestea cei care trăiesc tot în Giurgiu, dar într-o altă dimensiune ce are la bază relaţia spaţiu timp,  văd lucrurile roze, pline de speranţă, văd oraşul scos din ruină şi cu o infrastructură demnă de invidiat până şi de occidentali!

Acest lucru l-am realizat urmărind postările pe facebook ale preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Marian Mina, care şi-a petrecut cele câteva zile libere mult meritate după atâta muncă în folosul judeţului împreună cu  Ministrul  Economiei, domnul Niculae Bădălău, la o aruncătură de băţ, cei drept mai sănătoasă, pe ţărmurile însoritei Grecii. Foarte frumos să-ţi poţi petrece timpul liber alături de familie. Spun acest lucru pentru că după cum bine ştiţi domnul Mina este finul domnului Bădălău, deci şi-au petrecut zilele libere, şi nu spun acest lucru cu vreo aluzie anume,  împreună, ca o familie unită atât la bine cât şi la greul … responsabilităţilor pe care le au faţă de giurgiuvenii care i-au ajutat să ajungă acolo unde au ajuns.

Nu cele câteva zile libere petrecute de mai marii judeţului în Grecia m-a surprins, ci postarea domnului Ţone Cosmin care mi-a întărit convingerea că Giurgiu este un orăşel poziţionat la limita Zonei Crepusculare. În mod cert acest om locuieşte tot în Giurgiu, dar într-o lume paralelă, care nu are nicio legătură cu ce trăim majoritatea dintre noi. Iată ce scrie domnul Tone Cosmin la postarea pe facebook a domnului Marian Mina:

 

Tone Cosmin O familie deosebita. cu caractere deosebite, singura formatiune politica care ne-a scos orasul din ruina. Sa ne traiti domnule presedinte. La fel si domnul ministru. Care lupta cot la cot cu cetateni pentru un oras frumos , si o buna infrastuctura a orasului. Doamne ajuta sa aveti putere in continuare pentru a duce toate planurile la bun sfarsit. 🙏🏻 Vacanta placuta si linistita. 👏

Fără alte comentarii.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *