Ghimpatiul devenit arena de lupta pentru verii Carapanceanu si Badila in disputa lor pentru cel mai bun primar

Ghimpatiul devenit arena de lupta pentru verii Carapanceanu si Badila in disputa lor pentru cel mai bun primar

Comuna Ghimpaţi din judeţul Giurgiu este o comuna cu oameni harnici şi primitori. Şi ca orice comună din ţara asta, obligatoriu trebuie să aibă şi un primar. Nu ştiu ce i-a determinat pe locuitorii comunei de l-au ales primar pe Constantin Cărăpănceanu, dar este ştiut faptul că gusturile nu se discută.

În mandatele dumnealui de primar comuna a înflorit, cum de asemenea i-a înflorit şi primarului nostru situaţia financiară. Am realizat acest lucru privindu-i căsuţa din centrul comunei, care la prima vedere seamănă mai degrabă cu un edificiu administrativ decât cu o casă în care  locuieşte un bugetar, căsuţă realizată cu mari sacrificii şi strădănii din cărăpănceală şi credite făcute la bănci şi acoperite din salariul de primar.

Nu cu mult timp în urmă, Constantin Cărăpănceanu enervat din lipsă de medicamente, după cum spunea Răzvan Cuc, purtătorul de cuvânt al PSD-ului giurgiuvean la acea vreme, s-a răzvrătit împotriva propriului partid. Atunci mai marii partidului i-au dat brânci din poziţia confortabilă de preşedinte al organizaţiei locale, funcţie ce-i asigura poziţia de candidat pentru un nou mandat de primar, iar în locul lui a fost numit rivalul lui de moarte, nimeni altul decât Ştefan Bădilă, vărul lui Cărăpănceanu. În cazul de faţă, ironia sorţii constă în faptul că cei doi pretendenţi pentru fotoliul de primar nu au ce face deoarece rudele de sânge nu şi le pot alege.

După ce Cărăpănceanu şi-a pus cenuşă-n cap şi a făcut temenele la înalta poartă a PSD-ului, păcatele i-au fost iertate fiind numit mai marele vizir peste primarii comunelor giurgiuvene, ocupându-se cu strângerea dosarelor de candidat pentru primar. Şi uite cum, din primar alungat, Cărăpănceanu ajunge primar important. Fericirea că i-a tras-o rivalului său i se citea pe faţă domnului primar al comunei Ghimpaţi.

Numai că, Ştefan Bădilă, după ce a fost păcălit de PSD a găsit locul vacant de candidat pentru primar la PNL.  Adevărul este că Cărăpănceanu, scuzaţi cacofonia dar nu am găsit altă rimă, a câştigat doar cu câteva voturi în plus primăria comunei Ghimpaţi faţă de contracandidatul Bădilă care i-a suflat în ceafă permanent.

În această situaţie, fericirea lui Cărăpănceanu a fost de scurtă durată, fiindu-i teamă că există posibilitatea să piardă primăria proprietate personală, în favoarea lui Bădilă.  Atunci a  pus mâna pe pix şi a scris. A scris că Bădilă a trecut pe listele de susţinători morţii din cimitir. Cu această ţidulă s-a prezentat la Biroul Electoral Judeţean. Reprezentanţii biroului au analizat, au judecat acea ţidulă şi au dat verdict cum că dosarul candidatului Bădilă este în regulă din punct de vedere legal şi poate candida pentru funcţia de primar al comunei Ghimpaţi.

Sunt convins că … primarul Cărăpănceanu va continua cu alte găselniţe de joasă factură. Singurul lucru care mă surprinde, cel puţin până acum,  este acela că încă nu a făcut o sesizare la BEJ că de fapt Bădilă nu există. Dar … nu e timpul trecut.

I.C. MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *