Gem de gutui, reţeta autentică a bunicii. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l ştie

Gem de gutui, reţeta autentică a bunicii. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l ştie

Gemul de gutui nu poate lipsi din cămara gospodinelor. Este uşor de făcut şi delicios. 

Ingrediente

3-4 gutui mari

un kilogam de zahăr

500 ml de apă

Mod de preparare

Se şterg gutuile de puf, se spală şi se dau prin răzătoare. De asemnea, le puteţi tăia şi cubuleţe mici. Se face siropul cu apă şi zahăr. Când începe să se lege, se adaugă gutuile şi se lasă să fiarbă la foc mic. Spre sfârşit se adaugă o linguriţă de sare de lămâie pentru a-şi păstra culoarea.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *