Fumurile pesediste …

Fumurile pesediste …

Pe mai toate site-urile de socializare pesedeii critică cu mânie proletară faptul că Orban a fumat în birou. Ca şi cum românii  ar fi nişte idioţi care nu ştiu că în majoritatea birourilor se fumează, fie ei penelişti sau pesedişti. În timpul campaniei electorale din 2016 chiar am fumat câte o ţigară împreună cu domnul Bădălău în biroul lui din sediul PSD Giurgiu şi sincer nu mi s-a părut nimic extraordinar. Am un fost coleg de şcoală, acum  profesor universitar, ale cărui degete de la mâna stângă sunt îngălbenite de la ţigările fără filtru pe care le fumează, de la două pachete în sus pe zi, care nu concepe să nu fumeze mai ales atunci când  scrie tezele de doctorat unor tălâmbe incapabile să reţină titlul tezei de doctorat, darămite să-l conceapă. Cunosc vreo doi oameni politici din Giurgiu care au astfel de diplome de doctorat.

Fumatul pentru foarte mulţi oameni a devenit dependenţă  sau obişnuinţă, ştiindu-se că obişnuinţa este a doua natură.

Dar cum să-i faci pe anumiţi oameni de presă să înţeleagă că oamenii politici i-au transformat, poate împotriva voinţei lor, în dependenţi de ei. Ca să poată realiza acest lucru îi plătesc mult mai mult decât merită, câştigându-le astfel loialitatea care îi transformă în vasali. De aici nu mai rămâne decât un pas ca să ajungă dependenţi de oamenii politici, considerând că fără ei în funcţii nu mai au niciun orizont. De aceea şi excesul de zel, patosul, jignirile pe care le aduc opozanţilor politici transformând un act jurnalistic într-un război personal.

Nu jurnaliştii sunt de vină pentru derapajele lor, de vină este societatea bolnavă în care trăim, îmbolnăvită de politicienii care fumează sau nu, dar au un numitor comun şi anume: Hoţia şi furtul din avutul statului. Ce nu ştiu majoritate jurnaliştilor, cu atât mai puţin a postacilor care cred ei că dacă scriu ascunşi după un nume fals nu se ştiu cine sunt, vă asigur că se ştiu şi va veni şi ziua lor, nu ştiu că interesul uneşte şi cei mai aprigi duşmani, mai ales în lumea politică unde se găsesc exemple din abundenţă. Cei care vor avea de pierdut din aceste războaie politice vor fi cu siguranţă acarii păuni.

Îmi vine greu să cred că o amărâtă de ţigară poate deveni un subiect de presă când România se va confruntă cu probleme de o gravitate  de neimaginat. Gândiţi-vă doar la faptul că pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial ne vom confrunta cu o criză economică mondială. Şi chiar dacă acest lucru se ştie pesedeii, experţi manipulatori doresc măriri de pensii şi salarii când toată lumea ştie că orice mărire de salarii şi pensii în situaţia economică actuală este nesustenabilă. Dacă guvernul ar face această greşeală impardonabilă nu ar face altceva decât să crească inflaţia. Toate, dar absolut toate creşterile salariale şi  pensii au dus automat la creşterea preţurilor produselor după piaţă. Aceste creşteri de pensii şi salarii nu sunt altceva decât nişte amăgiri, păcăleli pentru electorat. Cu toate creşterile economice trâmbiţate, cu toate creşterile salariale cu care s-au tot lăudat pesedeii milioane de români au ales să-şi părăsească familiile şi să se ducă slugi prin ţări străine pentru un bănuţ în plus. Asta în timp ce un mare politician care a reuşit performanţa să ducă judeţul Giurgiu pe primul loc în topul celor mai sărace judeţe din ţară se pişa pe diaspoara …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *