Franta, in stare de alerta inainte de EURO 2016 !

Franta, in stare de alerta inainte de EURO 2016 !

Cu doar o săptămână înainte de începerea Campionatului European, Franța este lovită de inundații.                                                                                 

Fluviul Sena şi-a ieşit din matcă, nivelul apei depăşind cu 4,3 metri cotele normale. De asemenea, circulația a fost restricționată și mii de persoane au fost evacuate. 

Cele mai mari probleme sunt în Paris și în suburbiile acestuia. Zeci de localităţi din jurul capitalei Franței sunt sub apă, iar mii de oameni au fost evacuaţi.

Centrul orașului Nemours, situat în sudul Parisului, a fost evacuat din cauza unei creșteri excepționale a nivelului râului Loing, un afluent al Senei, scrie Agerpres. În departamentul Loiret a căzut în trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună și jumătate de precipitații, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turiști, era izolat miercuri seară în mijlocul apelor. Elevii din această regiune nu au mers la școală astăzi. 

În Paris, nivelul Senei a depășit 4,37 metri și specialiștii spun că ar putea ajunge până la 5,10-5,70 metri. Acest lucru nu va provoca daune semnificative, au precizat autoritățile, dar transportul a fost afectat. Navele nu mai circulă pe Sena și mai multe șosele au fost închise.

În continuare, opt departamente au intrat în alertă galbenă în timp ce două au rămas sub alertă roșie.

Potrivit meteorologilor francezi, luna care tocmai s-a încheiat a fost luna mai cu cele mai multe precipitaţii de când au început statisticile, acum 150 de ani.

Vremea se anunță, în continuare, ploioasă în Franța. 

Până la acest moment, 2.400 de persoane au fost deja evacuate și peste 1.200 de pompieri au fost mobilizați de autorități pentru a se asigura că nu vor fi incidente grave.

Sursa dcnews.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *