Fostul deputat Dan Pasat, din păcate pentru PSD, nu este membru ALDE…

Fostul deputat Dan Pasat, din păcate pentru PSD, nu este membru ALDE…

Deviza PSD-ului giurgiuvean este : “Cine nu este cu noi este împotriva noastră“.  După ce ALDE a luat decizia să plece de lângă o guvernare păguboasă nu au întârziat să apără răzbunările politice. Ca primă măsură, ca să-l poată demite cu tam-tam pe Vasile Adronache, membru ALDE Giurgiu, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, PSD-ul local mare strateg în  acuzaţii fără acoperire îl bagă în ecuaţia dezinformărilor pe fostul deputat Dan Pasat acuzându-l de presiuni asupra consilierilor locali din comuna Bucşani. Presiuni exercitate de către acesta  cu scopul de a-l demite din funcţie pe viceprimarul comunei, Rizea Ionel. Şi  ca să dea greutate acuzaţiilor făcute îl asociază pe Dan Pasat cu ALDE Giurgiu. Şi când te gândeşti că toată această mascaradă a fost făcută doar ca să justifice ruperea unei alianţe deja rupte !

Pentru corecta dumneavostră informare, după ce am văzut şi citit declaraţiile unor membri PSD apărute în presa locală l-am contactat telefonic pe Dan Pasat pe care l-am întrebat ce părere are despre acuzele care i se aduc, şi dacă este membru ALDE. La aceste întrebări Dan Pastat a răspuns:

“În cursul zilei de azi am participat, în virtutea dreptului la replică, la un post de televiziune unde mi s-au pus cam aceleaşi întrebări. Despre acuzaţii nu pot spune decât că sunt nefondate, ba mai mult, în ceea ce s-a spus nu există decât un singur dram de adevăr şi anume că intenţionez să candidez pentru funcţia de primar al comunei Buturugeni, dar ATENŢIE !!! din poziţia de independent. Îi cunosc pe majoritatea liderilor politici din judeţul Giurgiu cum a fi domnul Bădălău, domnul Beianu, domnul Toma Petcu, domnul Alexandru Andrei şi alţii. Cu unii dintre ei am relaţii bune, cu alţii mai puţin bune. Din anul 2012 nu am mai făcut parte din niciun partid politic şi intenţionez să rămân aşa. Mă simt nevoit să repet: Voi candida doar din poziţia de independent. Sunt încrezător în şansele mele bazându-mă pe relaţia directă pe care o am cu oamenii din comuna Bucşani. M-am hotărât să candidez pentru că oamenii îmi cer acest lucru. Faţă de domnul profesor Pătrăşescu Radu, actualul primar, am toată stima şi consideraţia, dar sincer a îmbătrânit. Are deja 5 mandate, iar în ultimile 2-3 mandate comuna a cam bătut pasul pe loc. Se vede că îi lipseşte vigoarea tinereţii. În timp ce alte commune din judeţ s-au dezvoltat, au adus investiţii ceea ce a făcut ca unele localităţile rurale să se transforme în mici orăşele, noi am rămas undeva la stadiul anului 2008.

Referitor la presiunile despre care se spune că le-aş fi exercitat asupra consilierilor locali chiar este de-a râsu’ plânsu’. 9 dintre cei 12 consilieri locali au dorit să-l demită pe viceprimarul Rizea Ionel, după cum spun ei pentru că nu este un bun edil, că are mai multe reclamaţii, sesizări înregistrate la consiliul local  cu privire la nişte infracţiuni comise legate de furtul unor lemne , furt de fir vechi de la un pod, prea multe amănunte nu ştiu. Ştiu în schimb că  domnul Rizea Ionel a fost condamnat pentru înşelăciune, prejudiciul fiind de 230.000 lei. Hotărârea nu este definitivă. În data de 29 ianuarie a fost ţinută o şedinţă a consiliului local în care a fost numit un nou viceprimar. Ştiţi care-i culmea ridicolului legat de acuzaţiile care mi se aduc? Fostul viceprimar este membru PSD, iar actualul viceprimar este tot membru PSD. Înţelegeam să se spună despre Dan Pasat că ar fi intervenit dacă viceprimar ar fi fost pus unul de la PNL sau ALDE, dar când viceprimarul este tot PSD  chiar depăşeşte până şi absurdul !

Se mai întrebau cei de la PSD ce căuta Dan Pasat la şedinţele de consiliu. Oamenii din comună cunosc intenţia mea de a candida independent pentru funcţia de primar. Au auzit şi ei că, consilierii vor să-l schimbe pe viceprimar şi m-au rugat să iau parte la şedinţă, doar ca să afle adevărul de la unul în care au încredere. Nu aveam cum să-i refuz pe oameni, mai ales că în conformitate cu legislaţia în vigoare şedinţele de consiliu sunt publice. Cred că am spus tot ce avem de spus legat de acest subiect“.

Şi în final, Radio Erevan a anunţat că Rizea Ionel a depus o contestaţie la Tribunalul Giurgiu, contencios administrativ, dosar nr. 92/122/2020  în care cere suspendarea executării actului administrativ. Adică ce să înţelegem ? Că membrii PSD se judecă între ei ? Na că am trăit s-o  vedem şi pasta …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *