Foloseşte sau nu foloseşte maşinile instituţiei în interes personal Petra Ochişor, director la DAJ Giurgiu ? Aceasta-i întrebarea …

Foloseşte sau nu foloseşte maşinile instituţiei în interes personal Petra Ochişor, director la DAJ Giurgiu ? Aceasta-i  întrebarea …

Pe adresa redacţiei noastre au sosit mai multe documente prin care i se aduc o serie de acuze directorului executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu ( DAJ Giurgiu ), Petra Ochişor.

O primă acuzaţie este aceea că  directoarea foloseşte în interes personal autoturismele instituţiei. Iată ce scrie în documentul primit:

“ De când a revenit director executive la DAJ Giurgiu ( 11.09.2019 ) a folosit în timpul serviciului şi în timpul liber ( sâmbăta, duminica, minivacanţe-libere acordate de guvern ) naveta de la domiciliul din Bucureşti la sediul DAJ din Giurgiu numai autoturismele instituţiei după cum urmează :

11.09.2019 până la 15.11.2019 autoturismul Renault Megan GR 03 UFS

15.11.2019 până în prezent autorurismul Dacia Daster , AG 031810 achiziţionat la această dată.

Pe 1 Decembrie a fost neoficial la Alba Iulia.

Pe 1 februarie la Sibiu.

Nota de serviciu NR. 10020/08.01.2019 a MADR interzice deplasarea în afara judeţului a directorilor cu autoturismele instituţiei, acest lucru fiind posibil doar cu aprobare de la secretarul de stat care răspunde de DAJ-uri.

Directoarea justifică carburantul cu înscrisuri false în foile de parcurs pe care le întocmeşte pe numele şoferului (simplu de verificat)

În sprijinul afirmaţiilor mele sunt camerele de luat vederi amplasate în curtea instituţiei în care sunt înregistrate imaginile din care se poate vedea când pleacă seara la domiciliul din Bucureşti şi când vine dimineaţa la program cu maşina instituţiei. Ba mai mult, sâmbăta şi duminica autoturismul nu este parcat în curtea DAJ Giurgiu“.

Din respect pentru aflarea adevărului ne-am deplasat la DAJ Giurgiu unde am stat de vorbă, cu reportofonul pe masă, informând-o pe doamna director Petra Ochişor că întâlnirea noastră va fi înregistrată. I-am prezentat motivul pentru care am contactat-o cerându-i punct de vedere la toate acuzele care i se aduc. Puctual, despre acuzaţia adusă din care reieşea că foloseşte maşinile instituţiei în interes personal, doamna director a spus:

“ Nu este adevărat. Eu am două locuinţe, una în Bucureşti şi una în Vărăşti. Pentru naveta de la domiciliu la serviciu folosesc maşina personală.”

I-am adus la cunoştinţă că cel care ne-a furnizat informaţiile a spus că temeinicia afirmaţiilor sale are la bază printre altele şi înregistrările video făcute de camerele de supraveghere instalate în curtea instituţiei. Răspunsul doamnei director a fost unul cât se poate de scurt:

“ Nu avem camere de supraveghere video“.

Despre celelalte acuzaţii, ajunse la noi pe surse, la adresa directorului DAJ Giurgiu Petra Ochişor vom vorbi în ediţia de luni a publicaţiei noastre deoarece necesită o anchetă jurnalistică temeinică.

La plecare am observat câteva camere video de supraveghere poziţionate strategic în curtea instituţiei care îmi urmăreau paşii ce se îndreptau spre ieşire …

Existenţa acestor camere de supreveghere video ne-au determinat să credem că instituţiile statului abilitate se pot autosesiza şi verifica temeinicia afirmaţiilor făcute de sursa noastră.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *