Fifor le-a mulţumit participanţilor la miting. Aşa om mai zic şi eu …

Fifor le-a mulţumit participanţilor la miting. Aşa om mai zic şi eu …

Am urmărit şi eu, ca mulţi dintre dumneavoastră, “marele miting” . S-a anunţat pe mai toate canalele media, conform spuselor organizatorului, că la miting vor participa 250.000 de oameni. Nopţi de coşmar pentru PSD. PNL-iştii şi USR-iştii jubiliau. Mai ales PNL-iştii scriau listele cu miniştri şi ce portofolii vor ocupa după demisia, la presiunea străzii, a guvernului Dăncilă, ca numai după câteva ore să le rescrie după interesele liderilor din teritoriu care se şi vedeau cu câte un ciolan în blidul judeţului din care provin.

Mascota partidului, Rareş Bogdan, călare pe un cal alb  înaripat ce mai înainte fusese o morţoagă, dar după ce fusese hrănit cu un făraş de jăratec se transformase într-un Pegas, zbura şi zburda deasupra Modroganului. Rareş, cu o goarnă în mână şi asemenea unui arhanghel vestea dispariţia guvernării PSD. Din păcate pentru el, şi a partidul al cărui membru a devenit de curând, din cei 250.000 de manifestanţi s-au prezentat la datorie doar 25.000, mai exact 10% din ce se anunţase. Să fie oare acesta procentul pe care PNL îl va obţine la alegerile locale şi parlamentare? Foarte posibil. În eventualitatea în care nu se trezesc din marasmul visului frumos al alegerilor europarlamentare când votul obţinut de PNL şi USR a fost un vot anti PSD, un vot emoţional care nu are absolut nicio legătură cu alegerile ce vor urma.

La Giurgiu, dacă PNL-ul nu se va reforma şi nu va reuşi să-şi facă organizaţii puternice în judeţ, nu m-ar surprinde să aibă tot atâţia parlamentari câţi au avut la alegerile din 2016. USR-ul în Giurgiu practic nici nu există, or alegerile locale înseamnă organizaţii şi oameni influenţi, oameni carismatici care să ştie să atragă cât mai mulţi membri şi simpatizanţi. Dacă PNL-iştii şi USR-iştii cred că au câştigat se înşeală amarnic. PSD-ul dispune de toate pârghiile necesare ca să întoarcă rezultatul de la alegerile europarlamentare.

Lipsa unui contracandidat puternic la prezidenţiale îl dă mai mult ca sigur drept câstigător pe Iohannis. Rolul PNL-ului se reduce doar la strângerea de semnături. Altul ar fi fost rezultatul votului dacă Iohannis ar fi avut un contracandidat puternic de talia lui Băsescu sau Crin Antonescu.

Am sperat şi încă sper ca PNL-ul să redevină partidul puternic care a fost cândva. Numai că îmi este teamă că voi rămâne numai cu speranţa. La Giurgiu în proporţie de peste 60% din aşa zişii lideri ai partidului sunt servanţii PSD-ului, cum de asemenea sunt convins că în întregul PNL există astfel de cozi de topor care fac jocurile PSD-ului. Amintiţi-vă de cei 10 senatori PNL care au votat  alături de senatorii PSD ca să se poată înfiinţa şi la Giurgiu o Belina II. Vreau să cred că PNL-ul va lăsa grohăielile de genul suntem cel mai mare partid şi vor pune mâna la treabă, vor înfiinţa organizaţii cu oameni puternici, dedicaţi doctrinei liberale, oameni cu discurs care să poată transmite un mesaj coerent oamenilor şi nu bâlbăiţi şcolarizaţi la şpriţu harneală unde se vând diplome de absolvenţi de facultate la kilogram şi  doctorate obţinute în perioada ilustrului general izmană, fost mare intendent, devenit profesor universitar. Am înţeles că se va da o lege prin care să le fie verificate diplomele şi cunoştinţele aprofundate celor care şi-au obţinut titlurile de doctor pe sub masă, sau pe sub fustă, după caz şi celor care se constată că şi-au obţinut doctoratele illegal vor fi băgaţi la puşcărie 10 ani pentru port illegal de cap. Ho tălâmbelor! Staţi liniştiţi! Ce v-aţi îngălbenit aşa, că şi în PSD care sunt la guvernare există acelaşi soi de doctori ca şi voi, aşa că … cum dracu să dea o asemenea lege ?

Azi s-a întâmpat o minune !!! Am citit că ministrul interimar  al Internelor, Fifor sau Vifor cum l-o fi chemând- le-a mulţumit participanţilor la miting pentru civismul de care au dat dovadă. Păi aşa civism mai zic şi eu! Cu câtă dragoste şi bun simţ strigau manifestanţii la adresa PSD, ceva de genul:  Huuuuuuooooooooooo !!!! Josssssss Guvernul !!!! Hoţilor !!!!  Frica naşte monştrii, iar unul dintre ei este nea Fifor, pentru că Vifor nu cred să fie. Mai bine-l botezau ai lui Austru sau traistă goală, cum se spune în popor. Pentru că ăsta şi cei de-o teapă cu el chiar ne-au lăsat cu traista goală.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *