„Fan curierul” Badalau

„Fan curierul” Badalau

Ieri, 30 mai, cotidianul “Naţional” scria despre  modul duplicitar cum înţelege senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău să facă politică. Dacă în urmă cu un an îi ridica osanale lui Dragnea, pe care-l prezenta drept salvatorul României, acum după spusele autorului articolului publicat în cotidianul “Naţional” nu mai este nimic altceva decât “fan curierul” lui Pahonţu, un fel de purtător de vorbe de la Ponta la Pahonţu. Bădălău joacă acest rol de figuraţie trăind cu speranţa că va fi candidatul partidului Pro România pe un loc eligibil,  preferabil prima poziţie, pentru că deja o a doua poziţie nu există, pentru Parlament, conştient fiind că lista PSD  în ceea ce-l priveşte s-a închis încă de când a fost în poligon cu Pahonţu. Iată ce spune semnatarul articolului despre Bădălău:

  “ Astfel ca, ”la o masa mai retrasa”, intr-o locatie discreta si de fite din zona Baneasa, generalul Lucian Pahontu, cel care isi plateste scaunul prin preluarea spalarii rufelor murdare ale sefului statului si a celor in fata carora „neamtul” are obligatii l-a convocat de urgenta pe Niculae Badalau. Iar fostul numar doi al Partidului Social Democrat, pana ce a fost dibuit ca fiind „sifonul” din cadrul conducerii partidului nu avea cum sa nu raspunda acestei „oferte de nerefuzat”, din moment ce, in urma cu aproximativ sase luni a scapat „ca prin miracol” de doua dosare care, in mod normal trebuiau sa-i explodeze in fata prin trimiterea in instanta. Drept urmare, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, cum generalul Lucian Pahontu nu putea risca sa fie tras in poza la o intrevedere directa cu Victor Ponta,  l-a chemat in Baneasa pe „fan curierul” Badalau. Care a primit insarcinarea atat de a-i da lui Ponta semnalul de a incepe „circul” racolarilor si a scandalului mediatic, dar si sa incerce sa forteze  barem dezertarea unor lideri pesedisti, in frunte cu fostul premier Mihai Tudose. Plus sa o convinga pe Ecaterina Andronescu sa pice in plasa anuntului candidaturii la prezidentiale. Numai ca, din cate se vede, Badalau pare sa nu fi reusit sa duca la bun sfarsit decat  misiunea de a-l anunta pe Ponta de consemnul primit din  partea lui Pahontu.

Astfel ca, la doar 72 Astfel al doar 72 de ore de la intalnirea Pahontu – Badalau, Ponta se vedea la randul sau cu nasul Gabriel Oprea, intalnire dezvaluita de „National”. Rascolirea  acestui „viespar” neavand insa in niciun un caz scopul de a darama guvernul, ci doar de a-i da astfel ceva „oxigen” lui Iohannis in incercarea disperata a acestuia de a negocia in secret obtinerea unei „amanari” a intrarii in vigoare a noului pachet legislativ pe Justitie, ceea ce ar reprezenta „decaparea” definitiva a statului paralel instaurat in Romania in ultimul deceniu…

Badalau, la ordin !

Niculae Badalau a fost „ejectat” din conducerea Partidului Social Democrat dupa ce ar fi fost ”instrumentat” ca fiind principalul ”sifon” al generalului Lucian Pahontu. Adica exact a omului care s-a angajat in fata lui Klaus Iohannis ca ar putea  opri degringolada care a cuprins ultimele ramasite ale statului paralel odata cu avansarea pachetului legislativ pe justitie. Ce-i drept, desi constrans sa paraseasca functia de presedinte executiv al PSD, pragmaticul Badalau nu a ramas cu mana goala, el reusind sa scape de niscai dosare care ii dadeau frisoane, dupa cum bine se stie printre initiatii sistemului. Astfel ca, atunci cand generalul Pahontu era „inghesuit” in corzile unei comisii parlamentare, Badalau, consiliat de Iulian Chifu, omul care i-a si facut de altfel jonctiunea cu acesta a sarit ca ars ca deputatii pesedisti si i-ar fi pus pe americani in cap neputand participa sa dea avizul pentru contractele de inarmare pentru ca ar fi fost invitati de seful SPP la …poligon.

 Manevra obscura, dar care nu face decat sa „legendeze” si mai mult „obedienta” din utima vreme a lui Badalau fata de generalul Pahontu. Legatura intretinuta prin „mijloace specifice” de fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Iulian Chifu, care „militeaza” momentan pe frontul „academic” de la LARICS. Asa ca si de aceasta data seful SPP l-a chemat la ordin, intr-un mediu privat si care se spera a fi „impenetrabil” informativ pentru a-i transmite sa-i intoarca de urgenta „cheita” atat lui Ponta, cat si sa rascoleasca orgoliile ranite ale altor pesedisti, in special „baroni” cu care Badalau are vechi relatii de prietenie. Iar Niculae Badalau s-a conformat de urgenta, astfel ca, la putine zile dupa intalnirea de taina cu Lucian Pahontu, Victor Ponta si Gabriel Oprea s-au vazut la randul lor pentru a declansa ultima operatiune de salvare a statului paralel…”

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *