EXPLOZIV! Cristian Sima face NOI DEZVĂLUIRI | Șeful Omnilogic ar fi depus mărturie mincinoasă împotriva Elenei Udrea “ca să scape el și băieții din servicii”

  “Udrea nu e nevinovata, dar marturia falsa a lui Topoliceanu dovedeste ca s-au scos cutitele pe masa. La fel, seful Omnilogic a depus marturie si denunt impotriva lui Udrea(marturie mincinoasa pentru ca nici macar nu o cunoaste) ca sa scape el si baietii din servicii , amestecati in afacerea microsoft.Concluzia e evidenta, toti sunt la fel, toti nu au facut decit afaceri oneroase cu statul.Politicieni de la toate partidele, reprezentanti de multinationale,jurnalisti, afaceristi locali si serviciile, toti, absolut toti ar trebui sa plateasca. Dar puterea e inca la ei si banii la fel. Ceva s-a prabusit, in acesta retea bine organizata in ultimii 25 de ani. Acum scapa cine poate. Poate scapam si noi de toti. Problema e insa, acum cine ramine?Daca vom ramine cu cine scapa din tsunami-ul asta, va fi si mai rau decit a fost.Daca vom fi doar spectatori, spectacolul ce ni se va livra s-ar putea sa aiba happy end. Sfirsit fericit pentru ei si nenorocirea urmasilor nostri.Oricine si orice poate fi cumparat. Doar constiinta nationala nu pot sa o cumpere. Dar, oare, vom etala constiinta nationala in piata publica?”, scrie Sima pe Facebook.

După ce presa relata că în acest dosar sunt implicate peste 100 de persoane între care mulți oficiali ai statului, o nouă informatie iesea la iveală, referindu-se la un denunțător ce a declarat la DNA: “cum le-a dat șpagă guvernanților și marilor corporații IT mai bine de 13 ani”. Potrivit curentul.info, este vorba despre Gabriel Marin, proprietarul și directorul companiei OMNILOGIC.

Potrivit sursei citate, numai în perioada 2007-2013, Omnilogic a beneficiat de contracte din bani publici de peste 200 milioane de euro.

La sfârșitul anului 2007 Omnilogic câștigă licitație după licitație: pentru servere pentru sistemul informatic pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale, UM 0319, la Societatea Națională de Radiocomunicații pentru contract de furnizare produse “echipamente gateway”, la Ministerul Finanțelor Publice  pentru echipamente de rețea și Securitate, pentru U.M.0975 Bucuresti pentru furnizare echipamente de rețea și una pentru Ministerul Finanțelor Publice pentru “Creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații rețelistică“.

Contractele firmei Omnilogic cu Societatea Națională de Radiocomunicații continuă și în următorii ani: în anul 2008 pentru servicii de suport tehnic pentru echipamentele Cisco din rețelele de internet și ATM/MPLS, în anul 2009 un contract de 16,006,724 euro pentru  achiziție echipamente RR digitale și servicii conexe în vederea eliberării benzii de frecvențe 3600 – 3760 MHZ, la începutul anului 2010 un contract în valoare de 2,643,000 euro pentru achiziție de echipamente suplimentare codare/decodare video MPEG 4 și servicii conexe necesare echipării liniei RR6, Pietrăria –Constanța, continuând tot în anul 2010 cu un contract de o sumă impresionantă de aproximativ 40,000,000 euro pentru achiziție de echipamente și servicii conexe pentru dezvoltare rețea de transport și acces de tip WIMAX la client și închiriere fibra optică dark, în anul 2011pentru furnizare produse Proiect optimizare rețea transport IP și un alt proiect de 12,378,355 euro pentru upgradarea și optimizarea rețelei de date – partea de backbone. Suma contractelor firmei Omnilogic cu Societatea Națională, aparent falimentară,  de Radiocomunicații depășește o sută de milioane de euro.

Un client fidel al firmei Omnilogic este Serviciul de Telecomunicații Speciale: în anul 2009 Omnilogic semnează cu STS-ul un contract pentru cartele pentru echipamente ATM, în anul 2011 , tot cu STS-ul pentru servicii de asistență tehnică pentru bazele de date ORACLE.
Pentru proiectul eRomania , semnat cu fostul ministru Gabriel Sandu, 20 milioane de EURO/

Pentru Ministerul Administrației și Internelor, pentru alte unități militare Omnilogic încheie nenumărate contracte: în anul 2008 pentru echipamente de comunicații, informatică și produse soft în valoare de 1,593,538 ron, fără licitație , Omnilogic semnează în anul 2009 contractul de furnizare de pachet de ORACLE Database în valoare de 3,721,098 ron cu U.M.0296.

Ministerul Finanțelor ocupă și el un loc în cadrul clienților Omnilogic : Gabriel Marin semnează cu Ministerul Finanțelor un contract în valoare de 2,441,819 euro pentru creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații rețelistică, un alt contract tot cu Ministerul Finanțelor pentru creșterea nivelului de integrare a noilor sisteme IT și de comunicații, upgrade de licențe ORACLE pentru EMCS faza 2 și pentru Autoritatea Națională a Vămilor.

Compania Națională “Imprimeria Națională“ SA semnează cu Gabriel Marin un contract în valoare de 31,497,564 euro pentru achiziție de echipamente electronice, aplicații software și echipamente de comunicații pentru pașapoarte și alte documente prevăzute în O.U.G. nr. 94/2008 și prestări servicii conexe acestora.

Acum un an, Remus Pricopie îi face un cadou nesperat lui Gabriel Marin , Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului semnând cu firma Omnilogic un contract de 119,840,456 RON pentru celebrul contract “INTERNET ÎN ȘCOALA TA”, contract de furnizare pentru echipamente de infrastructură și servicii TIC. Aproape 30 milioane de EURO dintr-un foc.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *