Există şi politicieni care au înţeles că promisiunile sunt făcute tocmai pentru a fi onorate

Există şi politicieni care au înţeles că promisiunile sunt făcute tocmai pentru a fi onorate

Nu puţini au fost, şi sunt în continuare, un fel de Gică contra împotriva celor care cu adevărat se implică în soluţionarea promisiunilor făcute cu prilejul alegerilor parlamentare din 2016. Teama că şi-ar putea pierde poziţia de lideri ai PSD-ului giurgiuvean i-a determinat să facă pe dracu în patru să scape de ei, mârşăvia  neavând margini, mergând până acolo în disperarea  şi tupeul lor de neimaginat pentru un om rational, încât le-au atacat familiile, i-au ponegrit în fel şi chip, dar din păcate pentru ei oamenii văd adevărul. Propaganda lor deşănţată nu face altceva decât să se întoarcă ca un bumerang împotriva lor. Planul lor diabolic de a lăsa oamenii în sărăcie ca să-i poată conduce a ţinut destul. Apare un nou val de politicieni, de oameni tineri, cu alte viziuni. Oameni care doresc stabilitate din toate punctele de vedere. Oameni care vor să promoveze politicile economice ocidentale care crează un confort financiar, ceea ce duce implicit la confortul psihic al oamenilor care trăiesc în ţările dezvoltate.

Nu puţini sunt cei care-i pupau în cur, cum spun oamenii de la ţară care ne sunt bunici sau părinţi, pe Nicolae Barbu, Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc, pentru ca acum să-i muşte de cur. De ce procedează astfel ? Dintr-un motiv cât se poate de simplu: De frică!  Da, de frică, pentru că sunt conştienţi de miicimea lor, de incapacitatea lor intelectuală  care le periclitează poziţia socială pe care o ocupă în mod nemeritat.

Mă întreb care va fi reacţia acestor pupători muşcători dacă se va adeveri informaţia pe care am primit-o pe surse, că Răzvan Cuc, Alexandru Andrei şi de ce nu, Nicolae Barbu vor reveni  în PSD-ul din care au fost alungaţi, dar în poziţia de lideri ai partidului. Mulţi poate vor privi cu scepticism această informaţie, dar există o zicere pe care nu am inventat-o eu care spune: “Nu spune niciodată, niciodată.”

Plecând de la una din legendele dedicate lui Ştefan cel Mare în care ar fi spus: “ Promisiunea făcută este datorie curată “ Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc demonstrează că nu au uitat de promisiunile făcute giurgiuvenilor, cei care i-au propulsat în Parlamentul României, promisiuni onorate rând pe rând. Cei doi tineri politicieni sunt conştienţi de faptul că aşa cum se spune în popor: “ Capul ce se pleacă sabia nu-l taie “, dar mai ştiu şi continuarea: “ Capul ce se pleacă spatele-n convoaie “,  au preferat să rămână verticali şi să suporte cu stoicism consecinţele  decât să se cocoşeze sub povara încălcării promisiunilor făcute giurgiuvenilor. Ca o confirmare a celor spuse, deputatul Alexandru Andrei, într-o recentă postare pe facebook, demonstrează că în afară de politician este şi un bun giurgiuvean:

“Veşti bune de la Ministerul Transporturilor  în urma discuţiilor purtate cu ministrul Transporturilor şi conducerea CNAIR, s-a decis reluarea lucrărilor pe DN 5A, lucrări executate de CNAIR, în regie proprie. Acum se lucrează, din nou, pe acest drum, singurul drum naţional din România ce are în componenţă porţiuni din pământ. De altfel, pentru mine, ca parlamentar de Giurgiu, situaţia acestui drum a fost una din priorităţi, constituind tema multor discuţii cu conducerea Ministerului Transporturilor şi CNAIR, dar şi a multor deplasări în zona respectivă, de-a lungul timpului. De aceea, mă bucur că aceste demersuri au dat rezultate, DN 5A reintrând în atenţia Ministerului Transporturilor. DN 5A este una din arterele importante, atât pentru comunele din judeţul Giurgiu, cât şi pentru localităţi din judeţe învecinate, aşa că reluarea lucrărilor este un real motiv de bucurie. Vreau să mulţumesc în mod special conducerii CNAIR pentru deschidere şi implicarea în rezolvarea acestei probleme.”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *