EXCLUSIV: Niculae Bădălău, ”artizanul” plângerilor penale împotriva lui Tăriceanu și Cristian Marciu!

EXCLUSIV: Niculae Bădălău, ”artizanul” plângerilor penale împotriva lui Tăriceanu și Cristian Marciu!

PSD Giurgiu stă pe un butoi cu pulbere, cel mai recent scandal care zguduie organizația fiind legat de plângerile penale depuse la Parchet pe numele senatorilor Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Marciu

Lupta pentru putere se acutizează în interiorul PSD Giurgiu, iar Bădălău încearcă, prin orice mijloace, să-și securizeze poziția de șef, tot mai amenințată în ultimul timp.

Și cum Cristian Marciu – unul din cei mai vechi pesediști din Giurgiu, care se bucură de respectul colegilor – era o adevărată amenințare pentru fotoliul de șef al lui Bădălău, acesta a început manevrele pentru a scăpa de ”concurență„.

Numele senatorului Cristian Marciu apare în cel mai nou scandal politic al începutului de an, acesta, alături de Călin Popescu Tăriceanu, fiind subiectul unei plângeri penale la Parchetul General.

Adevăratul autor al acestei plângeri este nimeni altul decât Niculae Bădălău. Sigur că nu el personal a făcut și depus pângerea, ci s-a folosit – ca de obicei – de ”interpuși”.

În acest caz, de Cristian Matei, una din ”pupilele” sale. Fost director la APDF Giurgiu – pe care a devalizat-o – cercetat în numeroase dosare penale, atât de DNA, cât și de mai multe Parchete, Matei a fost mutat de Bădălău la DRDP București, după care același Bădălău și-a ”uns” pupila director la Teletrans.

În schimbul acestor favoruri, Matei – la ordinul lui Bădălău – a făcut plângere la Parchetul General pe numele lui Tăriceanu și Marciu.

De altfel, se pare că plângerile nu sunt o noutate pentru Bădălău, surse bine informate susținând că acesta ar fi autorul mai multor astfel de plângeri pe numele fostului său șef de partid, Liviu Dragnea, Bădălău numărându-se printre denunțătorii acestuia.

Toate aceste ”manevre” demonstrează clar că, deși se erijează în ”tătucul” PSD Giurgiu, Bădălău se temea tot mai mult că va pierde șefia organizației, încercând să-și elimine, pe rând, potențialii adversari, plângerea pe numele lui Marciu fiind gândită în perioada în care poziția de șef a lui Bădălău era amenințată și de Răzvan Cuc – și el, subiect al unei plângeri penale ”orchestrate” de același Bădălău.

Sursa: Puterea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *