EXCLUSIV !!! ”Fraude grosolane” în programele PNDL, sesizate la DNA: Strat de asfalt înjumătăţit în judeţul Giurgiu

EXCLUSIV !!! ”Fraude grosolane” în programele PNDL, sesizate la DNA: Strat de asfalt înjumătăţit în judeţul Giurgiu

Ministerul Dezvoltării a transmis la DNA sesizări privind lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, pentru G4Media.ro.

”Sunt uimit, unele cereri de decontare sunt grosolane, au trimis facturi pentru lucrări sau produse care nu există”, a spus Ștefan.

Sesizările au venit în urma controalelor făcute de echipe mixte de la Corpul de control al ministrului și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Ministrul Dezvoltării a mai spus pentru G4Media.ro că va declanșa un control intern la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea de ce inspectorii ISC au avizat deconturile pentru lucrări fictive prin PNDL.

Ministrul Ștefan a relatat pentru G4Media.ro câteva exemple de fraude trimise pentru decontare la Minister printre care şi judeţul Giurgiu :

– Într-o comună din județul Giurgiu, un proiect pentru asfaltare de peste 4 milioane de lei. Conform contractului, ar fi trebuit să avem un strat de 47 cm de nisip, strat de uzură și asfalt. Inspectorii au găsit dimensiunea stratului la mai puțin de jumătate.

”Ce s-a întâmplat cu restul de materiale?”, se întreabă ministrul Dezvoltării.

”În total am oprit de la plată facturi de circa 500 de milioane de lei, inclusiv pentru proiecte de grădinițe și școli, aducțiuni cu apă, proiecte de infrastructură, din cauza neregulilor constatate de inspectori. Toate acestea au fost trimise pentru verificare procurorilor”, a spus ministrul Ștefan, adăugând că inclusiv rapoartele din anii trecuți ale Curții de Conturi indicau lucrări neconforme, dar miniștrii de la acel moment nu au cerut verificări.

Sursa: G4 Media.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *