Exclusiv: A crescut Victor Ponta in sondaje dupa DEMISIE? Ce spun Marius Pieleanu si Alfred Bulai

Exclusiv: A crescut Victor Ponta in sondaje dupa DEMISIE? Ce spun Marius Pieleanu si Alfred Bulai

Un politician din PSD s-a lăudat în presa locală cu o creștere spectaculoasă a fostului premier Victor Ponta în sondaje, după ce și-a dat demisia. 

Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a susținut că fostul premier Victor Ponta a crescut 12% în sondaje după ce și-a dat demisia. “Este pentru prima dată când un politician demisionează dintr-o funcție publică și, mai apoi, se bucură de o asemenea creștere în sondaje, la capitolul preferința electoratului. Creșterea este una meritată, zic eu, dacă luăm în calcul ce a făcut Guvernul Ponta în acești trei ani și jumătate de guvernare”, a declarat senatorul Niculae Bădălău, într-o conferință de presă, potrivit presei locale

Cum până în prezent nu a apărut niciun sondaj care să certifice afirmațiile senatorului PSD, am contactat unii dintre cei mai importanți sociologi ai momentului. 

Sociologul Marius Pieleanu a declarat, pentru dcnews.ro, că nu a măsurat ce s-a întâmplat cu fost premier Victor Ponta, după demisie. El a opinat, totuși, că “e posibil să fi crescut pentru că a recăpătat simpatie”.

Alfred Bulai atrage atenția că fostul premier “și-a dat demisia într-un context favorabil lui” și susține că există posibilitatea ca Victor Ponta să fi crescut în sondaje. Sociologul a subliniat că, în aceste momente, Victor Ponta a căzut într-un con de umbră și electoratul dă “un cec în alb noului guvern”. Creșterea fostului premier în sondaje sau nu ar urma să fie văzută după o perioadă de timp: “Pe termen mediu și lung în funcție de eventualele nereușite al guvernului Dacian Cioloș și, mai ales, ale PSD există posibilitatea ca Victor Ponta să crească în sondaje. Acum, schimbările sunt nesemnificative”. Alfred Bulai a subliniat că “pe termen lung e posibil să existe creștere spectaculoasă”. Această simpatie va depinde și de problemele în justiție: “Dacă mai e chemat de 5 ori la DNA, atunci nu mai contează nicio creștere”. Sociologul nu crede în creșterea cu 12 procente.  

Sursa dc news.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *