Europarlamentarul PNL Dan Motreanu spune că: „Județul Giurgiu este ţinut captiv în menghina sărăciei întreținută de PSD”

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu spune că: „Județul Giurgiu este ţinut captiv în menghina sărăciei întreținută de PSD”

„Județul Giurgiu, captiv în menghina sărăciei întreținută de PSD.

Ținut captiv în sărăcie de guvernarea PSD, județul Giurgiu se află în continuare în menghina unei administrații social democrate, incapabilă și absolut neinteresată de modernizarea, dezvoltarea și creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Giurgiu. Cifrele arată clar acest lucru!
Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Naționale de Prognoză, Giurgiu are printre cele mai mici PIB-uri din România, adică sub 10 miliarde de lei pe județ, calitatea bunurilor și a serviciilor fiind printre cele mai scăzute din țară.
Produsul Intern Brut pe cap de locuitor este, conform, Comisiei de Prognoză, cel mai utilizat parametru pentru compararea nivelului de trai și între județe, fiind definit ca valoarea totala a bunurilor și serviciilor produse într-un județ împărțită la numărul de locuitori. PIB-ul României a fost în 2019 de 1.040 de miliarde lei, cel mai mare fiind generat, evident, de București, urmat de județele Cluj, Timiș, Constanța și Prahova. Județele cu cel mai slab volum economic, sub 10 miliarde lei / județ sunt: Ialomița, Giurgiu, Covasna, Mehedinți și Tulcea .
Este trist ca timp de șapte ani, cât a fost la guvernare, PSD nu a făcut decât să îi saboteze economic pe locuitorii județului Giurgiu, să îi mintă, și să le refuze dreptul la dezvoltare, ceea ce reiese clar și din statistica recentă a Comisiei. În județul Giurgiu nu a existat nicio investiție majoră, în ciuda faptului că atât ministrul social democrat al Economiei, cât și cel al Transporturilor, precum și președintele Consiliului Județean și prefectul au fost oameni din județ.
Datele arată negru pe alb că PSD nu a avut în vedere creșterea economică pentru județul Giurgiu, ci doar accentuarea dependenței locuitorilor județului de ajutoarele care vin de la stat, pentru a-i putea manipula după bunul plac. Acest lucru trebuie să înceteze. Locuitorii județului Giurgiu sunt oameni gospodari, capabili, care nu au nevoie de mila administrației locale, ci de oportunități de dezvoltare. Au nevoie să le fie sprijinite inițiativele, astfel încât să fie valorificat potențialul județului, ceea ce va aduce creștere economică și, implicit, un trai mai bun.
Județul Giurgiu trebuie să scoată capul la lumină și să recupereze decalajele, iar acest lucru va fi posibil doar cu ajutorul unei administrații liberale, responsabile, care să fie un partener pentru cetățeni.”

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *