Europarlamentarul PNL Dan Motreanu este în continuare preşedintele interimar al PNL Giurgiu

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu este în continuare preşedintele interimar al PNL Giurgiu

Urmare a speculaţiilor apărute în presă l-am contactat telefonic pe europarlamentarul Dan Motreanu care se află la Bruxelles şi pe care l-am întrebat direct şi fără menajamente care mai este statul lui în Organizaţia Judeţeană a PNL Giurgiu:

“ Azi, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, nu a fost trecută pe ordinea de zi Organizaţia Judeţeană Giurgiu. Pe cale de consecinţă, până la un nou BPN sunt încă preşedintele PNL Giurgiu. În cele aproape 8 luni de zile în care am fost preşedinte interimar, alături de colegii mei am înregistrat o creştere considerabilă. Am plecat de undeva de la 11% în aprecierea electoratului cu drept de vot la începutul anului trecut aflându-ne pe locul trei în ierarhia partidelor politice din Giurgiu. Cu ocazia alegerilor europarlamentare s-a înregistrat o primă creştere, de la 11%  la 22%, pentru ca la alegerile prezidenţiale să obţinem un rezultat de 32%  în primul tur care este scorul de referinţă. În acest moment PNL Giurgiu este clasat pe locul doi, cu perspective serioase de a ocupa primul loc în alegerile locale şi parlamentare.

Mandatul meu de interimat acordat de conducerea centrală a partidului a avut două obiective principale:

Să întărim organizaţia, ceea ce s-a şi întâmplat şi cel de-al doilea obiectiv  de a pregăti organizaţia pentru alegeri interne, atunci când se va constitui o echipă de lideri locali, iar  în acel moment să fie organizate alegerile. Din păcate acest obiectiv încă nu a fost atins.

Având în vedere că interimatul meu s-a terminat consider că este oportună o discuţie cu preşedintele partidului, domnul Ludovic Orban, şi cu conducerea centrală a partidului cu privire la perspectivele Organizaţiei Judeţene a PNL Giurgiu. În cadrul acestor discuţii pot apărea mai multe ipoteze de lucru cum ar fi :

1 Să se organizeze alegeri interne în cadrul organizaţiei, aşa cum se întâmplă la organizaţia PNL Bucureşti;

2 Să fie numit un preşedinte interimar din cadrul organizaţiei judeţene;

3 Să fie numit un preşedinte interimar de la Bucureşti, eu personal mi-aş dori să fie cineva din guvern, care să aducă un plus organizaţiei din Giurgiu;

4 Sau să rămân tot eu, asta în condiţiile în care preşedintele hotărăşte să-mi prelungească mandatul, până la alegerile locale.

În final ţin să vin cu o precizare. Indiferent dacă voi mai fi sau nu preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL din Giurgiu, asta ţine de hotărârea pe care o va lua conducerea centrală a partidului, aşa cum le-am promis giurgiuvenilor am reuşit să indentific un spaţiu pentru cabinetul de europarlamentar, cabinet pe care îl voi deschide în oraşul Giurgiu şi  care va sta la dispoziţia tuturor giurgiuvenilor. “

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *