Eugen Teodorovici, mesaj către managerii de spitale: Uitați, domne’, de banii europeni, pentru că nu există. Există o sursă de venit la bugetul de stat și punct.

Eugen Teodorovici, mesaj către managerii de spitale: Uitați, domne’, de banii europeni, pentru că nu există. Există o sursă de venit la bugetul de stat și punct.

„Uitați, domne’, de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni” le-a transmis marți ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, managerilor de spitale, la Forumul Național al Spitalelor, potrivit Digi 24.

„Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai spus că „statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine”.

„Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, a încheiat Eugen Teodorovici.

România ar urma să construiască 3 spitale regionale – Cluj, Iași și Craiova – co-finanțate din fonduri europene, potrivit programului de guvernare al PSD. Construcția celor 3 spitale ar fi trebuit să înceapă în anul 2017.

Sursa: hotnews.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *