Epurare in PNL . Exemplu demn pentru toate partidele politice

Epurare in PNL .  Exemplu demn pentru toate partidele politice

În conferința PNL Giurgiu din  4 decembrie copreședintele organizației județene Gheorghe Ștefan a vorbit despre accelerarea fuziunii, stabilirea unor criterii pentru cei care îi vor reprezenta în alegerile locale din 2016, precum și faptul că în data de 11 decembrie va avea loc o întâlnire a Consiliului Național.

Referitor la accelerarea fuziunii copreședintele Gheorghe Ștefan a spus că la nivel județean există deja mai multe filiale unde, în deplin consens,  va fi  doar  un  președinte. De asemenea a mai spus că  organizația municipală Giurgiu funcționează deja foarte bine cu un singur președinte și nu exclude posibilitatea ca în viitorul apropiat inclusiv  organizația  județeană  să funcționeze doar cu un președinte.

Așa numitul decalog stabilește niște criterii, urmarea cărora cei care au probleme cu legea lustrației,  care sunt catalogați drept traseiști politici,  care promovează nepotismul în detrimentul competenței,  care au contracte cu statul, care au făcut fals în declarații,  care au atitudini separatiste  față de majoritate,  care au datorii la bugetul statului ,  care sunt incompatibili datorită conflictului de interese, care au plagiat, care au fost condamnați sau s-a început urmărirea penală împotriva lor  nu vor putea reprezenta partidul în alegerile din 2016.

Așa cum de altfel era de așteptat,  vocile altor partide nu au întârziat să apară, ridiculizând atât cât pot și cum pot criteriile de selecția a membrilor PNL ce intenționează să reprezinte partidul în alegerile locale și parlamentare care vor avea loc anul viitor. Fac acest lucru tocmai datorită faptului că partidele cărora le sunt aserviți nu sunt capabile să ia astfel de decizii,  conștienți fiind că există riscul să nu mai aibă candidați pentru 2016. Ar mai avea o șansă, dacă și numai dacă, așa cum solicita un fost înalt demnitar, ca și copiii  de 16 ani să aibă drept de vot.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *