Emotii URIASE pentru ministrul Economiei – ICCJ decide daca redeschide dosarul penal al lui Nicolae Badalau

Emotii URIASE pentru ministrul Economiei – ICCJ decide daca redeschide dosarul penal al lui Nicolae Badalau

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) analizează, marţi, o solicitare făcută de afaceristul libanez Elias EL Khoury, de redeschidere a anchetei în cazul actualului ministru al Economiei, Niculae Bădălău, anunţă ziare.com.

                                                  
Este vorba de o plângere făcută împotriva ordonanţei de clasare a acuzaţiilor în cazul lui Niculae Bădălău. Actualul ministru a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos.

Procurorii DNA spuneau în 2013, ca politicianul ar fi făcut demersuri atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectura, conducerea Agenţiei de Plăţi si Intervenţii în Agricultură (APIA).

“De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său”, acuzau procurorii.

În final, ancheta a fost clasată în cazul lui Niculae Bădălău.

Stiripesurse.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *