Emisiunea lui Cozmin Guşă la Giurgiu a fost o scenetă proastă jucată cu sala goală …

Emisiunea lui Cozmin Guşă la Giurgiu a fost o scenetă proastă jucată cu sala goală …

Săptămâna trecută postul de televiziune Realitatea TV a transmis live din micuţul nostru târg giurgiuvean. În afara de moderatorul, patron de televiziune, Cozmin Guşă, care face eforturi disperate să îşi salveze televiziunea au mai fost nemuritorul Tavi Hoandră şi reprentanţii de frunce, cum ar spune ardeleanul pe jumătate giurgiuvean Guşă,  ai coliţiei de guvernare,  respectiv Niculae Bădălău, Marian Mina şi Toma Petcu.

Cred că firele inexistente ale telefoanelor s-au înroşit de atâtea apeluri făcute de giurgiveni ca să se anunţe unul pe celălalt că săracul nostru judeţ, şi la propriu şi la figurat, a ajuns vedetă pe un post de televizune naţional. Eu personal am fost sunat de cel puţin 8 prieteni şi cunoscuţi ca să urmăresc faimoasa emisiune.

Emisiunea a fost una departe de ceea ce ne obişnuise Rareş Bogdan. Ca să dea o oarecare doză  de verticalitate emisiunii în direct, ca să nu-şi piardă definitiv telespectatorii, Guşă a aranjat intervenţia Denisei Rifai, cea care încercă să suplinească lipsa lui Rareş. Din păcate toţi cei care au urmărit emisiunea au văzut că de fapt întreaga emisiune a fost un laudaţio dedicat lui Bădălău şi Mina.

Mă aşteptam de la Toma Petcu la o mutare de mare maestro, asemănătoare cu cea în care asigură transportul şi biletele gratuit pentru giurgiuveni care doresc să se deplaseze la Ploieşti să urmărească finala Cupei la Fotbal. Să spună lucrurilor pe nume atunci când moderatorul, Bădălău şi Mina vorbeau despre dezvoltarea economică, de faptul că judeţul Giurgiu are cei mai puţini asistaţi sociali, de şoselele şi străzile  asfaltate, despre apa şi mai puţin canalarizarea din comune, despre laptele şi mierea care curge la robinetele giurgiuvenilor. Aici trebuia să intervină Toma Petcu şi să nu facă altceva decât să spună adevărul cum ar fi:

Lipsa locurilor de muncă, lipsa cadrelor medicale de la secţia de urgenţe, lipsa fondurilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Ar fi putut să dea exemple de comune unde oamenii trăiesc ca în evul mediu cum ar fi comuna de unde tocmai a luat organizaţia PNL, Răsuceni, Toporu şi multe alte localităţi. Ar fi putut să vorbească despre cum a fost ciopârţit bugetul alocat primăriei Giurgiu şi asta din cauză că primarul a avut curajul să se opună atunci când Bădălău şi Mina au dorit să pună mâna pe Zona Liberă şi pe Apa Service, aşa cum a reieşit din declaraţia primarului într-o conferinţă de presă. Ar fi putut să spună ale cui sunt firmele care execută toate lucrările din judeţ şi ce legături de rubedenie există între Bădălău, Mina şi constructori. Ar fi putut să spună adevărul şi nimic mai mult. În aceste condiţii sunt sigur că Toma Petcu şi partidul lui nu numai că ar fi surclasat PNL-ul local, dar ar fi putut ajunge primul partid pe eşicherul politic giurgiuvean. Dar aşa nu exclud posibilitatea ca ALDE Giurgiu să fie considerat părtaş la amărăciunea ce apasă sufletele giurgiuvenilor.

Dacă oamenii din restul ţării care au urmărit emisiunea  nu l-ar cunoaşte pe Bădălău ar crede că într-adevăr judeţul Giurgiu, prin grija lui a devenit peste noapte din cel mai sărac judeţ din ţară un judeţ  foarte prosper care să-i facă până şi pe locuitorii comunelor din  occident să se înroşească de invidie. Şi ca o glumă, ca să nu-i spun altfel, Bădălău explica el cum într-o comună, nu i-am reţinut numele, nu există cârciumă pentru că oamenii sunt atât de ocupaţi cu munca încât fostul cârciumar a dat faliment. Fără alte comentarii.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *