Dupa lovitura primita de Badalau, limbile din PSD Giurgiu incep sa se dezlege

Dupa  lovitura primita de Badalau,  limbile din PSD Giurgiu  incep sa se dezlege

După excluderea senatorului Niculae Bădălău din poziția de președinte executiv al partidului tot mai multe voci din PSD Giurgiu, aici incluzându-i pe liderii cu vechime în partid cât și mare parte dintre primarii din județ,  spun că acest lucru a fost posibil din cauza faptului că absolut toate deciziile luate de organizația  Giurgiu au fost luate doar de senatorul Niculae Bădălău și președintele Consiliului Județean Giurgiu Marian Mina fără o consultare prealabilă în cadrul organizației.

Totul a culminat cu ultima decizie prin care cei doi au votat împotriva demiterii fostului premier Tudose. Primarii cu care am stat de vorbă se tem că proiectele pe care le au în derulare prin PNDL 2 vor fi stagnate datorită crizei create în interiorul partidului în mod artificial de un grup restrâns de susținători ai senatorului Bădălău ale cărui  decizii au fost luate fără acordul majorității.

De asemenea sunt convinși că Bădălău și Marian Mina sunt principalii vinovați pentru târârea partidului în derizoriu, într-un scandal care nu face altceva decât să aducă beneficii partidelor de opoziție.

 Un lider important și cu vechime în PSD Giurgiu  a spus că este păcat de rezultatul nesperat de bun obținut la Giurgiu în alegerile din 2016. Acest rezultat, mai spunea interlocutorul meu,  este rezultatul unei echipe care a muncit. Nu se pune problema ca acest rezultat să-i fie atribuit unei singure persoane sau  unui grup restrâns, este rezultatul muncii noastre, a tuturor membrilor de partid.

Un primar și lider al unei organizații foarte importante din județ spunea că dorește să nu se creeze confuzia  că organizația Giurgiu aparține unui om și poate dispune de ea după  bunul plac. Organizația PSD Giurgiu aparține tuturor membrilor de partid,  al căror rol esențial este acela de a veni în sprijinul cetățenilor care le-au acordat încrederea și nicidecum a unuia sau a câtorva pentru care nu contează decât avantajele personale. Nu contestăm aportul pe care Bădălău și l-a adus în perioada alegerilor, dar felul cum a considerat să conducă partidul după alegeri prin Marian Mina ne-a dezamăgit. Este inadmisibil ca în toată perioada cât a fost președinte al organizației județene, după cum vedeți vorbesc deja la timpul trecut, să nu țină ședințele normale, aș spune firești și necesare în vederea elaborării  unor decizii comune, să nu țină ședințele cu Biroul Politic Județean. Am să-l informez personal pe domnul președinte Dragnea că decizia de a vota împotriva demiterii  lui Tudose nu ne aparține.

Mă abțin să fac orice fel de comentariu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *