Drept rasplata pentru ca le-au dat voturile, Badalau si Mina ii lasa pe locuitorii comunei Joita cu o gaura de un milion de euro in bugetul local !

Drept rasplata pentru ca le-au dat voturile, Badalau si Mina ii lasa pe locuitorii comunei Joita cu o gaura de un  milion de euro in bugetul local !

Într-o recentă postare pe Facebook Marian Mina, președintele Consiliului Județean ( CJ ) Giurgiu vorbește despre întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții E-MAG, cel mai mare retailer online care dorește să investească în comuna Joița, județul Giurgiu. În rândurile ce urmează vă vom prezenta postarea făcută de președintele CJ Marian Mina:

”Am avut astăzi o întâlnire cu ministrul pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer, cu Stanciu Iulian Gabriel, CEO eMAG, și cu domnul Uba Ilie Daniel, Project Manager Real Estate eMAG. Cel mai mare retailer online local și-a prezentat disponibilitatea de a investi la Joiţa, în judeţul Giurgiu. 
Pornind de la aceste premise ne-am angajat ca, într-o primă etapă, să sprijinim eMAG, respectând legislația în vigoare, pentru a pune bazele unui parc industrial în Giurgiu
Cea de-a doua etapă presupune o investiție fabuloasă pentru județul Giurgiu, sub forma unui depozit platformă, cel mai mare din toată Europa și cel mai tehnologizat, desfășurat pe o suprafață de 120.000 mp, în prezent fiind realizată organizarea de șantier. Beneficiile județului Giurgiu sunt imense. Astfel, investiția se ridică la 300.000.000 lei și implică angajarea a minim 800 de persoane în prima etapă. Cea de-a doua etapă va duce la crearea a 5000 de locuri de muncă. Consiliul județean Giurgiu s-a angajat la modernizarea DJ602 , urmând apoi a face lobby pe lângă Ministerul Transporturilor pentru ieșire/intrare pe A1. Întâlnirea a fost facilitată de Președintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, căruia îi mulțumesc pentru sprijinul său, la discuții participând și deputata Elena Dinu, Prefect Nina Crișu precum și Alexandru Păun, viceprimar Joița. ”

În cuprinsul postării se vorbește despre angajarae a minim 800 de personae în prima etapă iar în cea de-a doua etapă  se vor crea 5.000 de locuri de muncă. CJ Giurgiu se angajează să modernizeze DJ 602, urmând a se face lobby  pe lângă Ministerul Transporturilor pentru ieșire/intrare pe A1.

  

Despre această  a-8-a minune a Giurgiului, Marin Anton, președintele PNL Giurgiu are o cu totul altă părere, pe care a prezentat-o în ultima conferință de presă:

Ideea initial era de dezvoltare a unui depozit logistic foarte mare. Au mai încercat să facă același lucru și în alte părți. Până la urmă au câştigat cei câţiva kilometri care despart satul Bâcu, aparţinând de Joiţa și de autostradă. Pe numărul doi din PSD, Niculae Bădălău  l-a prins aşa o grijă de comuna Joiţa, încât a ajuns să meargă la primar, dar şi la consilierii locali, să îi forţeze să transforme parcul tehnologic – aducător de venituri la bugetul comunei din impozitele pe teren şi clădiri de multe miliarde de lei vechi, aproape un milion de euro de fapt, anual – în parc industrial, în cadrul căruia impozitele pe clădiri şi terenuri este ZERO! Cu alte cuvinte, evită să aducă bani la comunitatea locală! …
Trebuie să ştie că nu vom ceda presiunilor, iar interesul comunităţii primează în faţa interesului afacerii. Este nevoie de două treimi din voturi pe care nu le vor avea niciodată”.

Luminează-mi Doamne mintea că am intrat deja în ceața confuziilor în care nimeni nu mai înțelege nimic.  Am să încerc să alung cumva ceața intereselor care ne înconjoară, care aproape că ne sufocă și nu mai putem respira.

Marian Mina vorbește despre mii de locuri de muncă. Bravo!  Felicitări, mai ales dacă acele locuri de muncă vor fi ocupate de giurgiuveni, dar cum Joița este mai aproape de București decât de Giurgiu, tare îmi este teamă că adevărații beneficiari ai locurilor de muncă,  în ideea că acestea se vor și realiza, vor fi ocupate tot de bucureșteni. Mai spune Marian Mina că va reabilita și DJ602.  Ce să înțelegem, că dacă nu făcea investiții E-MAG în zonă,  DJ-ul rămânea de izbeliște? Sunt tare curios să vedem dacă se va face licitație publică pentru reabilitarea drumului județean și ce firmă va câștiga licitația. Pot să fac pariu cu dumneavoastră că știu încă de acum, cu licitație sau nu, cine va efectua lucrarea de reabilitare a DJ 602.

Tot domnul Mina vorbește de lobby pe lângă Ministerul Transporturilor. Sunt unii cârcotași care confundă lobby cu traficul de influență. Un lucru până acum este clar cu sau fără campania de imagine făcută de Marian Mina și Niculae Bădălău, ținând cont de zona unde este amplasat terenul, de facilitatea creată de ieșirea la A1  investiția tot ar fi fost făcută.

Ca orice investitor E-MAG are interesul, dacă acest lucru este posibil, să reducă la maxim cheltuielile. Ei bine, aici intervine, după afirmațiile lui Marin Anton, senatorul Niculae Bădălău care dorește să transforme parcul tehnologic deja existent, în parc industrial. Diferența dintre cele două parcuri constă în faptul  că odată numit parc industrial E-MAG scapă de impozitele pe clădiri și terenuri, în echivalent de aproximativ un million de euro, bani ce intrau în bugetul Consiliului Local al Comunei Joița. În condițiile date Primăria Joița pierde o sursă importantă de venit.

Întrebarea pe care și-ar pune-o orice om de bun simț este următoarea: Ce interes are senatorul Bădălău să lase Consiliul Local Joița fără aportul acelui milion de euro , banii ce aducea plus valoare în bugetul local și care ajutau în mod nemijlocit la dezvoltarea localității?  

Din informațiile noastre pe surse am aflat următorul lucru: Domnul Uba Ilie Daniel, Project Manager Real Estate E-MAG este nimeni altul decât fostul șef al UM 0215 Giurgiu, serviciul secret al Ministerului Afacerilor de Interne, celebrul doi și-un sfert. Sursa noastră ne-a relatat că există o mai veche prietenie și colaborare  între senatorul Niculae Bădălău și fostul șef al doi și-un sfert, Uba Ilie Daniel. Surprinzător sau poate nu, tocmai Bădălău vorbește și condamnă statul paralel!  În edițiile noastre viitoare vom reveni cu amănunte incendiare legate de ”prietenia”  dintre Bădălău și Uba.

Conform teoriei probabilităților aceasta este dezlegarea dilemei  legate de implicarea  senatorului Bădălău în acest mega proiect prin care se dorește ca E-MAG-ul să nu mai plătească impozitele pe terenuri și clădiri în bugetul local al comunei Joița.

Restul, întâlnirea ce a avut loc în biroul senatorului  Niculae Bădălău este doar campanie de imagine a unor politicieni care au promis mult,  dar n-au făcut nimic.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *