Drept la replica al primarului comunei Daia, Florin Serban

Drept la replica al primarului comunei Daia, Florin Serban

Adevărul despre comuna Daia

    Una dintre temele principale ale Conferinței de presă a Organizației Teritoriale ALDE, din data de 06.07.2018 a reprezentat-o situația actuală a comunei Daia.

      Domnii Ovidiu Andrei- reprezentant din partea Organizației teritoriale pentru comuna Daia și Buzică Mihai-consilier local pe listele ALDE în Consiliul local al comunei Daia au încercat să acrediteze ideea că această comună s-ar afla într-un mare impas eșuând lamentabil din cauza comportamentului infantil și dificil al primarului.

    În acest scop, cei doi s-au lansat într-un lung șir de neadevăruri, unele foarte grave, pe care doar caracterul de declarație politică le poate scoate din zona penală.

   Din respect pentru adevăr, fac următoarele precizări în legătură cu afirmațiile despre comuna Daia din conferința de presă:

     În calitate de primar ales al comunei Daia pe lista ALDE, nu fac altceva decât să pun în aplicare întocmai programul cu care am câștigat alegerile și care a fost însușit la vremea respectivă de organizația teritorială.

Scoaterea comunei din impasul în care a fost adusă de administrațiile anterioare, este obiectivul principal al programului.

De ce am pierdut sprijinul propriului partid, încă nu am aflat deși am încercat insistent să aflu.

Mi se impută abuzuri de putere inexistente, cum ar fi nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești sau neîndeplinirea unei hotărâri a consiliului local și nepunerea pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre, fără nicio dovadă în acest sens.

    În realitate, nu există nicio hotărâre judecătorească nepusă în aplicare în evidența primăriei Daia, iar punerea pe ordinea de zi a unei hotărâri de validare a unui consilier PNL nu se justifică întrucât aceasta există, consilierul fiind validat. Este însă suspendată de drept ca urmare a atacării ei în contencios administrativ de către Prefectul județului. Conform legii, o altă hotărâre cu conținut identic nu mai poate fi adoptată pe perioada suspendării.

    Departe de adevăr este și situația alimentării cu apă a comunei , pe care domnul Ovidiu Andrei a prezentat-o ca fiind finalizată și că doar primarul nu dorește punerea ei în funcțiune. Mai sunt însă multe lucrări de executat până la punerea în funcțiune iar Ministerul Dezvoltării, căruia ne-am adresat pentru spijin financiar, ne-a recomandat împrumuturi bancare. Se află în curs și un litigiu pentru recuperarea prejudiciului produs în domeniul alimetării cu apă estimat  la aproximativ 80% din valoarea cheltuielilor din anul 2015.

    În ceea ce privește sumele alocate pentru reabilitarea și asfaltarea drumurilor comunale, domnul Andrei Ovidiu, ar trebui să știe, dacă se pretinde cunoscător în domeniul construcțiilor, că ordinea de prioritate este aducțiunea rețelelor de apă potabilă, de utilități în general și apoi reabilitarea sau asfaltarea drumului. Operațiunile de reparație și  întreținere urmează să fie demarate în cel mai scurt timp.

    Construirea grădiniței este strict necesară și nu doar pentru trei copii așa cum se afirmă în mod tendențios. Copii sunt puțini, este adevărat, pentru că actualele condiții sunt cu totul improprii pentru un program normal, iar părinții prefer să nu îi înscrie.

   Achiziționarea buldoexcavatorului se desfășoară în cadrul unei proceduri legale a achizițiilor publice, fără a se induce în eroare consilierii, așa cum s-a afirmat în mod eronat.

Retragerea de pe ordinea de  zi a ședinței Consiliului local a fost necesară pentru unele clarificări cu privire la valoarea reală a achiziției utilajului întrucât valoarea de 70000 euro vehiculată poate fi depășită.

   Modernizarea iluminatului public reprezintă o chestiune de minima civilizație și siguranță civică, iar introducerea de camere video în comună, poate fi tratată ca o bună practică a unui alt primar ALDE  din județ, respectiv din comuna Malu, care prin această modalitate a scăzut masiv procentul furturilor în comună.În  mod tendențios inițiativa primarului comunei Daia, a fost catalogată ca o procedură a “statului paralel”.

   Faptul că la căminul cultural nu se desfășoară activități culturale artistice , ca de altfel în majoritatea comunelor din județ, nu înseamnă că această clădire trebuie lăsată în paragină.

Sunt lucrări strict necesare de reparare și întreținere ca la orice clădire importantă din comună, așa cum intenționăm șă intervenim și la clădirea în care se află sediul Primăriei.

Căminul cultural nu poate fi folosit conform destinației deoarece nu dispune de mobilier și aparatură necesară, iar utilitățile (apă și încălzire) lipsesc cu desăvârșire.

     În sfârșit, construirea padocului de câini nu a fost decât o discuție informală la începutul anului 2017 într-o ședință a Consiliului Local, nepusă ulterior în aplicare prin promovarea unor proiecte de hotărâre întrucât nu a fost considerată fezabilă.

Celelalte teme abordate în cadrul conferinței de presă, în mod special  de consilierul Buzică Mihai, au grad scăzut de credibilitate pentru a fi luate în considerare.

Până și scăderea natalității în comuna, acest personaj grotesc, a pus-o pe seama primarului, la o întrebare ironică din sală.

     În profida atacului furibund al colegilor mei de partid, pe care încă nu îi înțeleg, voi continua să cred în adevăratele valori promovate de ALDE.

     Încă mai sper că o discuție lămuritoare asupra situației organizației de bază Daia, va avea în sfârșit loc.

  Până atunci, voi continua să îmi exercit mandatul de primar al comunei cu respectarea strictă a legii și conform mandatului încredințat de alegători, cu convingerea fermă că Daia nu a murit și nu va muri așa cum cred și declară din păcate colegii mei de partid.

                                                                                                             

Primarul comunei Daia,

Adrian Florin Șerban

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *