Drept la replică

Drept la replică

Buna seara,

Ca urmare a articolului dumnevoastră apărut în cursul zilei de sâmbătă 25.07.2020, în care sunt acuzat de iresponsabilitate cu privire la riscul de contaminare cu COVID-19 a locuitorilor Comunei Roata de Jos de către angajații firmei familiei mele originari din Sri Lanka și cazați pe teritoriul comunei țin să fac următoarele precizări:
Sunt candidat pentru funcția de primar a comunei, motiv pentru care consider acest articol un atac politic, mai ales prin lipsa de asumare, respectiv a semnării acestei scrisori adresate redacției dumneavoastră. Întotdeauna am afirmat că acest virus constituie un pericol real, motiv pentru care în firmă s-au luat încă de la debutul pandemiei în țara noastră (martie 2020) măsurile de prevenției și combatere: asigurare de măști, mănuși, dezinfectante pentru toți angajații, dezinfectarea periodică a mașinilor, testarea periodică în mod aleatoriu a angajaților, carantinarea persoanelor din zonele cu risc crescut.
Datorită crizei de forță de muncă autohtonă în urmă cu 2 luni am preluat prin contract de muncă 20 persoane de origine sri-lankeză, ei erau în țară de aproximativ 6 luni la momentul preluări. După perfectarea actelor de către autoritățile competente au devenit angajații firmei și sunt cazați în Roata de Jos. Așa cum prevede legea înainte de intrarea în câmpul muncii au beneficiat de un set complet de analize conform legislației în vigoare, sunt oamenii normali care vor să muncească și care au responsabilități. Faptul că au o altă naționalitate și o altă culoare a pielii nu este normal, moral și nu ne dă dreptul de a-i acuza și stigmatiza.
Nu este adevărată afirmația conform căreia acești angajați lucrează în construcții la clădirea care îmi aparține. În acest moment construiesc o clădire în centrul satului Cartojani cu un antreprenor local. În perioada în care au așteptat permisele de muncă pentru a-și petrece timpul liber au venit aproximativ 6-9 persoane de câteva ori acolo pentru a vedea cum se forează o fântână. Ultima dată când ei au intrat pe teritoriul satului Cartojani a fost data de 07.06.2020 vă pot preciza data exactă întrucât avem permanent o situație clară a autovehiculelor firmei cu care aceștia se deplasează. Menționez încă odată că acestă echipă de muncitori străini lucrează conform unui program stabilit de angajator și beneficiar, se deplasează cu două autovehicule dedicate doar transportului lor.
Conducerea firmei este responsabilă și preocupată de sănătatea noastră și a angajaților, vreau să afirm că suntem cu toții testați periodic. Vă vom prezenta ultimele teste făcute contra-cost ale angajaților de origine srilankeză ale șoferului cât și testul ginerelui meu, Crăciun Orlando director general al acestei firme.
Nu am pus și nu punem niciodată în pericol oamenii, întotdeauna am pus siguranța pe primul loc. Transportul  angajaților la locul de muncă se face numai cu mașinile firmei și nu cu mijloacele de transport în comun.
Firma aduce un venit considerabil la bugetul local. Avem numeroși angajați din Comuna Roata de Jos, cei din satul Cartojani aflându-se acum în concediu de carantină. Oferim oamenilor stabilitate și venituri sigure. Consider acest atac politic nefondat, nefiind doar la adresa mea, ci și la adresa și stabilitatea angajaților cât și a famiilor lor.

Mai doresc să fac o precizare care a fost solicitată de redacția dvs. În timpul stării de urgență și după aceea în timpul stării de alertă am oferit gratuit locuitorilor din comuna Roata de jos, care au solicitat măști, mănuși, materiale sanitare dar și alte bunuri de strictă necesitate, fără discriminare și fără să fac public acest lucru.

Am considerat că nu este normal și moral fiind doar o datorie civică.

Trăim în România și nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Marin Constantin

Punct de vedere muncitor Sri Lanka

My name is Dilan Sandaruwan. I saw an article in a Romanian newspaper and on the internet about Marin Constantin and us. I would like to reply to that article.

I am a Sri Lankan. My friends and I came to this country to do a job.  But unfortunately we lost our jobs there due to coronavirus. Then we lived very hard for 3 months without a job. We didn’t even have those 3 months to eat properly.  Later we looked for jobs everywhere in Romania, but we did not get a job.

Later we met Mr. Marin Constantin. He talked to us and asked about our problems. No one in this country looked after us when we were helpless.

But he gave us jobs with a high salary of 20 boys. We 20 boys and all of our family thank him from the bottom of our hearts. He is like a god to us.

I and my colleagues have to say that the article published in the newspapers and on the internet is completely untrue

I need to say about  Marin Constantin and Orlando Craciun they gives us the food  we need without taking any money from us.They always gives us the advice we need to protect ourselves from this corona disease.

He also gave us the masks and gloves we needed for the job. We came from another country just to get a job. We have not contracted corona. We have done the corona test in this country this week was the last test we do. We have all those documents. We all love to Romanian !
Im Dilan Sandaruwan.
Im from Sri Lanka.

Pentru validarea celor confirmare – Captura si Rezultate teste COVID

Cu stima,

Constantin MARIN

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *