Drapelul este un simbol al unitatii nationale, a spus domnul deputat UNPR Ioan Viorel Teodorescu

Drapelul este un simbol al unitatii nationale, a spus domnul deputat UNPR Ioan Viorel Teodorescu

Conferința de presă a UNPR filiala Giurgiu din 26 iunie, a avut ca temă de dezbatere publică Ziua Drapelului Național. La conferință au fost prezenți următorii : Președintele organizației județene și deputat în Parlamentul României domnul Ioan Viorel Teodorescu, domnul Cătălin Lupu președinte executiv, domnul Nistor Cristian președintele organizației municipale, doamna Mirela Țogoe președinta organizației de femei și domnul Gabriel Bucă președintele organizației de tineret. În deschiderea conferinței domnul președinte Ioan Viorel Teodorescu a dat citire mesajului pe care domnul Gabriel Oprea președintele UNPR-ului a dorit să-l adreseze cetățenilor români.

MESAJUL

PRIMULUI MINISTRU INTERIMAR, VICEPRIM-MINISTRU PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE GABRIEL OPREA, CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI NAȚIONAL

Dragostea pentru simbolurile naționale se naște din fragedă copilărie. Tricolorul reprezintă pentru mine una dintre cele mai importante amintiri. Copil fiind mergeam alături de tatăl meu, militar de carieră, la ceremoniile militare unde drapelul național era ridicat pe catarg pe ritmul imnului național. Așadar, pot să spun că respectul și dragostea față de valorile naționale mi-au fost insuflate încă din copilărie, așa cum ar trebui să se întâmple în fiecare familie de români, oriunde s-ar afla.

Am urmat o carieră militară și de fiecare dată când văd tricolorul îmi amintesc de lucrurile importante care contează în viață, istoria și tradiția unei țări, prosperitatea ei, înaintașii noștri, familia și prietenii, tot ceea ce ne aduce împreună ca aparținători ai unei națiuni. Familia din care provin  și cariera militară urmată, m-au ajutat și ca politician să văd lucrurile întotdeauna prin prisma interesului național. Mai ales acum, ca prim-ministru interimar, ca  viceprim-ministru pentru securitate națională mi-am propus ca în instituțiile statului român, oamenii să se aplece mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem și încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară, dar și pentru recunoașterea publică a celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național.

Pentru aceste trei culori militarii români au murit pe câmpul de luptă, în teatrele de operații, au luptat pentru democrație și libertate, iar noi cei de acasă îi onorăm și îi cinstim. Demonstrarea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte în inima fiecărui român, mai ales acum, în zilele noastre când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate însemnătatea lor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem datori cu toții să cinstim simbolurile identității noastre naționale.

LA MULȚI ANI TRICOLOR ! LA MULȚI ANI ROMÂNIA !

După ce a dat citire mesajului, domnul deputat Ioan Viorel Teodorescu a spus :

Sunt întrutotul de acord cu conținutul mesajului adresat de către domnul președinte Gabriel Oprea națiunii române cu ocazia Zilei Drapelului. Drapelul este o întruchipare a culorilor Principatelor Române, este un simbol al unității naționale încă din timpul domniei lui Mihai Viteazul, atunci când a avut loc prima Unire politică a Țărilor Române. După cum știți, de sute de ani cele trei culori roșu, galben și albastru au fost și sunt legate de poporul român. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat ca tricolorul – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor. Astăzi cele trei culori alcătuiesc drapelul României…

Următoarea care a dorit să spună câteva cuvinte legate de acestă zi națională a fost doamna Mirela Țogoe, președinta organizației de femei.

DSCF2236

“ Potrivit unei legende răspândite pe teritoriul românesc, culorile roșu, galben și albastru ar fi fost utilizate încă din vechime de către români ca simbol al lor. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe steme. Acest lucru ne dă posibilitatea să spunem că cele trei culori ne reprezintă identitatea, unitatea, idealurile și tot ceea ce înseamnă români și românesc”.

În finalul conferinței de presă, reprezentatul tinerilor UNPR-iști domnul Gabriel Bucă a dorit de asemenea să spună câteva cuvinte legate de însemnătatea acestui simbol național.

DSCF2230

“ Tricolorul poate fi considerat un element de unitate materială și spirituală pentru toți românii. Chiar și noi, cei mai tineri, care nu am fost educați în spiritul respectării valorilor tradiționale, prin aderarea noastră în rândurile din ce în ce mai dese ale UNPR-ului, am învățat să respectăm valorile morale, tradiționale, spirituale și naționale, unde drapelul nostru se regăsește în toate valorile pe care le-am enumerat anterior. Nu poți fi un bun român, dacă nu ști să-ți respecți identitatea națională, iar drapelul face parte integrantă din identitatea noastră de români”

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *