Dragnea poate ajunge prim ministru …

Dragnea poate ajunge prim ministru …

Majoritatea oamenilor din această ţară şi nu numai,  se întreabă cui mama dracu i-a folosit tot acest circ la care am asistat fără să mai plătim bilet. Unii spun că Grindeanu a fost un prost prim ministru, alţii dimpotrivă  îl laudă spunând că a fost un prim ministru cu rezultate, dar pentru faptul că nu a vrut să promulge o lege care să-l scape pe Dragnea de puşcărie, Dragnea şi camarila au inventat şmecheria politică cu evaluarea guvernului, evaluare făcută de un penal.

Şi atunci oamenii se întreabă care este adevărul? Cine minte şi cine spune adevărul? Păi dacă guvernul a fost trântit de propriul partid datorită incompetenţei cum poţi să numeşti un prim ministru incompetent al cărui rezultat la evaluare a fost zero, zero măsuri implementate din programul de guvernare. Ce face în această situaţie majoritatea parlamentară? Ce să facă şi ei „sărmanii” !!!  Numesc un zero barat să ducă la îndeplinire programul de guvernare, nu mai că de acestă dată se vorbeşte despre acelaşi program de guvernare, dar mai flexibil. Şi atunci nu au dreptate cei care spun că motivul  invocat de majoritatea parlamentară, cel legat de evaluare a fost doar  praf aruncat în ochii proştilor ? Or în aceste condiţii se pare că au mai mare credibilitate  cei care spun, şi sunt foarte mulţi, că motivul real  pentru care Grindeanu a fost schimbat este acela că nu a dat o lege, o ordonanţă de urgenţă  prin care să-l scape pe şeful numărul unu al PSD-ului de puşcărie.

S-a vorbit şi s-au făcut multe scenarii despre cum a fost posibil să apară  această nominalizare de-a dreptul ridicolă privită prin prisma realizărilor „0” din programul de guvernare a fostului ministru al Economiei din guvernul Grindeanu, Mihai Tudose, cel care acum este nominalizat de coaliţia aflată la  guvernare pentru postul de prim ministru. În acest context am să încerc şi eu, pentru că tot trăim într-o ţară liberă, să-mi exprim o părere legată de această numire care a reuşit performanţa să surprindă în mod neplăcut o ţară întreagă.  

PSD-ul cred că şi-a făcut o strategie foarte bine pusă la punct pentru ca într-un final să poată pune în aplicare visul conducătorului iubit, acela de a deveni prim ministru.

1- Problema principală a lui Dragnea în realizarea visului său  în prima etapă a fost DNA-ul prin Codruţa Cheoveşi împotriva căreia începuse o campanie de denigrare. Dar din păcate acest scenariu a căzut.

2- Numirea lui Grindeanu prim ministru considerându-l drept victimă sigură, care urma să-i pună planul în aplicare, în sensul că acesta urma să emită o lege care să-l scoată basma curată. Numai că victima se transformă în călăul lui Dragnea. Soluţia:  demiterea lui Grindeanu prin aşa zisa evaluare. Sperau că acesta să-şi dea demisia. Surpriză! Bazându-se pe sprijinul lui Ponta, Grindenu refuză. Singura soluţie disperată, moţiunea de cenzură. Moţiunea trece pe muchie de cuţit, după ce cu puţin timp înainte în urma negocierilor cu UDMR era cât pe ce să producă o gafă impardonabilă. Treziţi la realitate, urmare a mişcărilor din propriul partid făcute de parlamentarii transilvăneni, nu mai acceptă propunerile UDMR-ului şi riscă. Un risc asumat, bazat pe promisiuni. Moţiunea trece, aşa cum spuneam pe muchie de cuţit prin trădarea făcută de celelalte minorităţi naţionale care votează moţiunea. Guvernul Grindeanu cade.

3- Dragnea urmează să facă propunere pentru postul de prim ministru. Ce ştie Dragnea? Ştie că Iohannis nu o să fie de acord să numească în această funcţie un om care a plagiat şi care din această cauza este compromis. În această situaţie îl propune pe Mihai Tudose convins fiind că nu va fi acceptat de preşedinte, urmând  ca el să facă o a doua propunere în persoana fostei sale secretare, Carmen Dan. Numai că Iohannis bănuindu-i jocul acceptă prima propunere.

4- Aşa zisa împotrivire în nominalizarea lui Tudose a celor patru, dintre care demn de reţinut este doar omul numărul doi din partid, Niculae Bădălău. Celorlalţi trei nu le-am reţinut numele şi ce funcţii deţin având doar rol de aplaudaci, ştiu doar că unul seamănă atât ca fizionomie cât şi comportament cu personajul Garcea. Această împotrivire face parte din plan. Tudose are doar un rol temporar, numai atâta timp  cât ministrul justiţiei îl va face curat ca lacrima, fără dosare penale, prin metode „legale”, unele din ele impuse de Valter Dorneanu, pe Dragnea.

După aceea cei care nu au fost de acord cu nominalizarea lui Tudose vor ieşi la rampă şi vor vorbi despre nereuşitele lui Tudose în ceea ce priveşte punerea în aplicare a minunatului program de guvernare. Atunci anvergura despre care vorbea Bădălău, şi portanţa pe care i-o va da Dragnea  îl va ajuta pe Tudose să-şi ia zborul, prin demisie de această dată, din funcţia de premier urmând ca succesorul lui în funcţie să fie nimeni altul decât Liviu Dragnea.

Aşa văd eu lucrurile. S-ar putea să mă înşel. Nu am pretenţia că sunt deţinătorul adevărului absolut. Dar mă întreb şi vă întreb: Oare cât va mai suporta poporul român ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *