Dosarele X in Valcea. Bolovan de gheata cazut din cer intr-o zi cu soare

Dosarele X in Valcea. Bolovan de gheata cazut din cer intr-o zi cu soare

Cerul s-a rupt la Bunești, în Vâlcea, într-o zi cu soare și vreme perfectă de primavară! Un bolovan de gheață de câteva kilograme a căzut pe acoperisul unei case, lăsând în urmă locuință aproape distrusă și un sat întreg care vorbește despre… Dosarele X.

Bucata de gheață căzută din cer a rupt o parte din acoperiș și s-a oprit în pod într-un zgomot asurzitor. Toți din sat au venit să vadă nenorocirea, speriați că năpasta ar putea lovi din nou.

Din fericire, în casa nu se afla nicio persoană, astfel că nimeni nu a avut de suferit. Proprietarii locuinței s-au grăbit să strângă gheața spartă în găleți și să repare stricăciunile. Sătenii caută însă și acum explicații. Specialiștii în meteorologie spun că e posibil ca bucata de gheață care cântărea câteva zeci de kilograme să se fi desprins dintr-o cometă.

Ion Marinică, meteorolog: “Meteorii uriași de gheață sunt foarte asemănători cu grindina. Se însă în condiții cu totul diferite. În anul 2000, în Spania au căzut bucăți de gheață de câte trei kilograme fiecare, deși pe cer nu era nici un nor. Cel mai mare astfel de meteor a fost înregistrat în Brazilia și cântărea 50 de kilograme. Mai multe ipoteze au fost luate în calcul de-a lungul timpului, inclusiv ca gheața să fi căzut de pe aripile avioanelor. Totuși, aceasta variantă a căzut, întrucât fenomenul s-a înregistrat și înainte de inventarea aparatelor de zbor”.

sursa: stiritvr.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *