Doctorul Ladislau Pick isi reia locul in randul consilierilor locali ai municipiului Giurgiu

Doctorul Ladislau Pick isi reia locul in randul consilierilor locali ai municipiului Giurgiu

 În anul 2017 printr-o hotărâre a Biroului Politic Municipal urmată de o altă hotărâre de această dată a Biroului Politic Județean al PNL Giugiu Ladislau Pikc a fost exclus din PNL. Motivele invocate de PNL Giurgiu, cel puțin din punctul meu de vedere, au fost mai mult decât hilare.

Așa cum era și firesc de altfel, considerându-se nedreptățit de măsura luată împotriva sa, doctorul și totodată consilierul local Ladislau Pick, o personalitate marcantă a urbei noastre a urmat calea ierarhic superioară și s-a adresat comisiei de etică și disciplină care funcționează în cadrul Organizației Naționale a PNL. Membrii comisiei i-au avertizat pe reprezentanții PNL Giurgiu că dacă se va ajunge în instanță, câștig de cauză va avea Ladislau Pick deoarece nu a fost respectat statul partidului în ceea ce privește excluderea.

Președinții PNL Giurgiu nu au ținut cont de recomandările comisiei și nici cel puțin de interesul propriului partid  mergând mai departe cu solicitarea de excludere a celui datorită căruia chiar și niște personaje care nu au nici o legătură cu PNL-ul au ajuns consilieri locali. Vom dezvolta acest subiect mai pe larg cu altă ocazie care cu siguranță nu va întârzia să apară.

În condițiile date pot să spun din nou de acum, consilierul local Ladislau Pick, a urmat calea legală și s-a adresat justiției. Săptămâna trecută a prezentat la Primăria Giurgiu și Instituției Prefectului certificatul de grefă care conform legislației în vigoare îi conferă petentului toate drepturile avute anterior până la soluționarea cauzei.

Cred că președintele partidului Marin Anton va reflecta și va urmări în primul rând interesul partidului lăsând deoparte interesele de grup ale unora dintre membrii PNL care sunt nestatornici și oricând, dacă interesul lor o va cere, vor părăsi PNL-ul fără nici un regret, va reflecta cu simț de răspundere și va lua decizia corectă și înțeleaptă în ceea ce privește continuarea procesului în instanță și va face un gest de adevărat lider de partid.

În încheiere salutăm cu respect revenirea doctorului Ladislau Pick acolo unde oamenii din Giurgiu l-au trimis, în rândul consilierilor locali.

I.C. MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *