Disputa liberalilor pe ultima suta de metri inaintea alegerilor

Disputa liberalilor pe ultima suta de metri inaintea alegerilor

În vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc în curând în PNL, filiala Giurgiu are deja trei echipe formate. Prima echipă este formată din Gheorghe Ştefan candidat pentru preşedenţia organizaţiei judeţene şi Cosmin Marciu candidat pentru preşedenţia organizaţiei municipale. Cea de a doua echipă este formată din Dumitru Beianu candidat pentru preşedenţia organizaţiei judeţene şi Dana Danciu candidat pentru preşedenţia organizaţiei municipale şi cea de-a treia echipă formată, şi nu neapărat ultima, este echipa lui Marin Anton candidat pentru preşedenţia organizaţiei judeţene şi Marian Măroiu candidat pentru preşedenţia organizaţiei municipale.

Singura echipă formată care şi-a lansat candidaţii a fost aceea din care fac parte Dumitru Beianu şi Dana Danciu. Cu această ocazie fostul copreşedinte interimar Dumitru Beianu a prezentat poziţia pe care o ocupă în acest moment partidul, o poziţie deloc confortabilă în ierarhia partidelor recunoscând faptul că cel mai bun preşedinte pe care l-a avut partidul de după revoluţie a fost Lucian Iliescu, în perioada căruia partidul devenise cea mai importantă forţă politică din judeţul Giurgiu. Principala sa aspiraţie, în condiţiile în care va ajunge preşedintele partidului este aceea de a reduce PNL-ul în poziţia de cel mai important şi mare partid din Giurgiu.  Mai spunea dumnealui că în acest proiect ce pare a nu avea şanse acum, cu siguranţă în viitorul apropiat  prin efortul conjugat al tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNL ceea ce a cum pare un vis se poate transforma în realitate. Printre altele Dumitru Beianu  a mai spus că a avut o discuţie cu Gheorghe Ştefan urmare a căreia s-au înţeles ca cel care va avea un număr de voturi mai mare în primul tur să-l susţină pe celălalt în turul doi.

 Dana Danciu, o aparaţie  neaşteptată ca şi candidat pentru poziţia de lider al organizaţiei municipale,  a prezentat un proiect politic laborios conceput prin care a prezentat situaţia reală în care se găseşte acum partidul şi ce crede ea că trebuie făcut la nivelul organizaţiei municipale pentru redresarea partidului.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Dumitru Beianu legată de acea formă de parteneriat cu Gheorghe Ştefan, pentru corecta informare l-am contactat telefonic pe actualul preşedinte interimar Gheorghe Ştefan care a confirmat afirmaţia domnului Dumitru Beianu făcând precizarea că în eventualitatea în care el nu va reuşi să obţină suficientă susţinere din partea membrilor PNL, cu siguranţă cea mai bună soluţie este Dumitru Beianu.

De notat este şi faptul că seniorul partidului Dragoş Ujeniuc şi-a exprimat dezacordul în ceea ce priveşte candidatura lui Marin Anton,despre care a spus că  în perioada premergătoare alegerilor locale a cochetat cu alte partide.

La lansare au participat majoritatea consilierilor locali şi judeţeni, precum şi mare parte din preşedinţii de OSV-uri.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *