DEZASTRU pentru BUGETARI. MII de angajati la STAT vor fi concediati anul viitor

DEZASTRU pentru BUGETARI. MII de angajati la STAT vor fi concediati anul viitor

Vești extrem de proaste pentru bugetari. Aproximativ 10.000 de angajaţi de la stat urmează să fie concediaţi până la sfârşitul anului sau undeva la începutul anului viitor.

Printre cei vizati, sunt în primul rand, angajatii ANAF, urmati de cei din Palatul Parlamentului. În plus, miniştrilor din cabinetul Dăncilă li s-a cerut să vină cu o schemă de reducere a personalului de 5%.

Ministerul Finanțelor ia în calcul ca un număr de 10.000 de salariați din administrația publică centrală să fie disponibilizați până la finalul anului sau la începutul anul viitor.

Potrivit unor informații, aproximativ 5000 de angajați ar urma să plece de la ANAF din cei aproape 30.000 cât sunt în total. Un număr de 350 de anagajați ar urma sa plece și în Parlament.

Deja de la ministerul Muncii au fost reduse 20 de posturi, urmeaza și de la ministerul Transporturilor să plece cam 40 de oameni.

Ministerul Finanțelor ar vrea să economisească în jur de un miliard de lei doar din reducerea posturilor din administrația publică centrală, transmite Antena 3.

Sursa Evz.ro                                                                 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *