Deschiderea Jocurilor Olimpice a avut loc pe un fundal sumbru, lovit de pandemie

Deschiderea Jocurilor Olimpice a avut loc pe un fundal sumbru, lovit de pandemie

Sute de locuitori din Tokyo s-au adunat vineri în jurul Stadionului Olimpic din Tokyo unde a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020 (14:00 ora României), și care s-a desfășurat cu porţile închise, informează AFP.

„Suntem aici pentru ambianţă, pentru lumini şi focurile de artificii”, a afirmat o locuitoare din Tokyo, Mako Fukuhara.

„Sperăm să vedem ceremonia, măcar să simţim ambianţa”, a explicat aceasta.

„Mă bucur că Jocurile încep, este un motiv de mândrie pentru mine”, a adăugat o locuitoare care nu şi-a spus numele.

La rândul său, Aiko Hirota, o altă locuitoare din capitala niponă, a venit în împrejurimile Stadionului Olimpic cu şase ore înainte de ceremonie: „Chiar dacă nu vor fi spectatori, ambianţa mă impresionează mult”, a spus ea.
Prezenţa a câteva sute de locuitori din Tokyo nu era scontată, întrucât sondajele de opinie repetă de mai multe luni că populaţia locală este ostilă desfăşurării Jocurilor, din cauza recrudescenţei cazurilor de Covid-19, supranumite „Jocurile pandemiei” în Japonia.
Ceremonia de deschidere a fost urmărită pe stadionul cu o capacitate de 68.000 spectatori de circa 1.000 de personalităţi, între care împăratul Japoniei, Naruhito, preşedintele CIO, Thomas Bach, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Ei au asistat la tradiţionala defilare a celor 206 delegaţii de sportivi şi la aprinderea vasului olimpic cu flacăra aprinsă pe 12 martie 2020 la Olympia, care marchează tradiţionalul debut al Jocurilor.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *