Deputatul Toma Petcu revine în PNL

Deputatul Toma Petcu revine în PNL

Ludovic Orban, a anunțat, în ședința Biroului Executiv, înscrierea în PNL a 4 parlamentari ALDE. Este vorba despre deputații Toma Petcu, Calota Florica Ica, Ion Tabugan și Marius Gheorghe Surgent.

La scurt timp după şedinţa Biroului Executiv deputatul Toma Petcu dă un comunicat de presă cu următorul conţinut:

Astăzi voi participa la votul de învestitură al Cabinetului Orban 2. Spun acest lucru fiindcă am lucrat din 2014 alături de domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru construirea unui partid puternic, care să reprezinte o soluţie coerentă politic pentru România.

Întotdeauna mi-am făcut datoria conform propriei conştiinţe, fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă. Rezultatele organizaţiei noastre teritoriale de la Giurgiu au arătat că ne-am implicat şi am muncit foarte bine, astfel încât în toate competiţiile electorale între filialele judeţene ale ALDE am fost pe primul loc, atât în 2016, cât şi în 2019 şi acesta este meritul întregii noastre echipe.

Am fost de acord, mi s-a părut firesc în contextul anului 2016, să formăm coaliţia cu PSD. Au apărut apoi derapajele în actul de guvernare şi au fost foarte multe posibilităţi când puteam să ieşim de la guvernare. Nu am făcut acest lucru, iar atunci când a fost hotărâtă în sfârşit această soluţie politică, am demonstrat fragilitatea noastră în faţa PSD-ului prin pierderea unor colegi şi a PSD-ului, care a pierdut guvernarea. S-a creat, astfel, o coaliţie de dreapta-pentru instalarea unui guvern PNL nefiind vorba de vanităţi şi orgolii, ci de necesitatea de a oferi soluţii coerente la aşteptările cetăţenilor.

De la înfiinţarea PLR şi apoi a ALDE ne-am asumat rolul de busolă politică, de partid care să nu-i lase pe marii jucători politici să-şi piardă controlul. Acum chiar partidul meu dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, iar acest fel de a face politică nu mă reprezintă.

Aşadar, cumpănind cu mare atenţie valorile, principiile în care cred şi utilitatea publică a demersului meu, vă anunţ că am decis să-mi depun cererea de intrare în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.”

Astfel ceea ce foarte mulţi giurgiuveni îşi doreau, şi anume ca PNL să redevină o forţă politică capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD şi chiar să învingă PSD-ul la alegerile ce vor urma, începând de azi prin revenirea lui Toma Petcu şi a liberalilor din ALDE în PNL această speranţă se transformă în certitudine.

Era de aşteptat ca în acest context care le creează nopţi de insomnii liderilor PSD să încerce să bage băţul prin gard inventând posibile neînţelegeri între deputatul Alexandru Andrei şi deputatul Toma Petcu. Ne exprimăm convingerea că liderii politici ai PNL, alături de toţi ceilalţi membri de partid, vor pune umărul la  muncă  în echipă  ceea ce va duce la un rezultat foarte bun în alegeri.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *