Deputatul Razvan Cuc i-a demonstrat senatorului Melcilor, cum il alinta giurgiuvenii pe senatorul Niculae Badalau, ca… daca tacea filozof ramanea

Deputatul Razvan Cuc i-a demonstrat senatorului Melcilor, cum il alinta giurgiuvenii pe senatorul Niculae Badalau, ca… daca tacea filozof ramanea

După cum bine ştim deputatul Alexandru Andrei a demisionat din grupul parlamentar PSD devenind parlamentar independent. Într-o postare pe facebook senatorul Niculae Bădălău căruia giurgiuveni i-au găsit o poreclă de alint spunându-i Senatorul Melcilor după numele celebrului personajului principal jucat magistral de Dorel Vişan în filmul cu acelaşi nume, vorbeşte despre încrederea pe care i-a acordat-o tânărului deputat neuitând să-şi aducă elogii, ca şi cum i-ar fi murit lăudătorii,  spunând că el este cel care a ridicat pe culmile gloriei eterne PSD la Giurgiu. Fals!  Nimic mai fals, cum ar spune prietenul meu Ionel Dinu, nu are absolut nici un merit!  Bădălău a fost profitorul unui concurs favorabil de împrejurări.

Prima dată Bădălău ar fi trebuit să scrie de trădările reale şi loviturile pe la spate pe care el le-a dat celor care l-au inventat ca politician. Şi aici l-aş reaminti pe Marin Cristea, Tudorel Ţone, şi Ionel Dinu. Trădările atât de actuale, directe şi fără menajamente faţă de Liviu Dragnea. Şi el, tocmai el îndrăzneşte să vorbească despre plecarea din partid a lui Alexandru Andrei ca despre o trădare?

Deputatul a părăsit partidul şi alături de el posibil să plece şi alţii, din cauza modului totalitar prin care Bădălău înţelege să conducă PSD-ul la Giurgiu. Ba chiar îmi aduc aminte că Bădălău îi reproşa acest lucru lui Liviu Dragnea în scrisoarea scrisă de Adrian Năstase şi asumată de el.

 Să fi uitat oare Bădălău că absolut toate deciziile erau luate doar de el şi finul său Marian Mina, preşedintele consiliului judeţean,  care oricum avea doar un rol de figuraţie, fiind prezent doar ca să nu vorbească singur Bădălău? Oare să aibă atât de scurtă memoria Bădălău încât să fi uitat că deputaţii Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc în ultimii doi ani nu au fost invitaţi la nicio şedinţă a Biroului Politic Judeţean? Sincer nu cred că Bădălău este chiar atât de uituc. În condiţiile date deputatul Alexandru Andrei chiar merită felicitat pentru decizia luată, nedorind să-şi asume nelegiuirile şi miciunile pe care Bădălău le-a făcut şi perseverează în ele după cum a relatat presa centrală  de-a lungul timpului. 

După acuzele pe care Bădălău i le aduce în mod gratuit deputatului Alexandru Andrei, deputatul PSD de Giurgiu Răzvan Cuc apare cu o declaraţie într-un cotidian central, mai exact în stiripesurse.ro, declaraţie clară şi fără echivoc prin care lămureşte oamenii de stânga din Giurgiu cine se face vinovat de plecarea din PSD a colegului său Alexandru Andrei. Iată ce a declarat deputatul Răzvan Cuc :

”Constat cu mâhnire că ministrul Niculae Bădălau a ratat un moment prielnic în care putea să tacă şi totuşi nu a făcut-o, după plecarea din PSD a colegului şi prietenului meu, deputatul Andrei Alexandru!

Consider că reactia acidă a preşedintelui PSD Giurgiu este, cu atât mai deplasată cu cât o mare parte din vina plecării unui coleg atât de important, precum deputatul Andrei Alexandru, i se datorează, în mod evident.

Culmea ipocriziei este că Niculae Bădălău este cel care vorbeşte de dezertări, când el însuşi dacă îmi amintesc bine la un moment dat “liderul” unor așa zise mișcări in PSD, într-un moment în care unitatea PSD ar fi trebuit sa fie o prioritate politică şi o strategie esențială unei guvernări eficiente. Cred cu tărie că suntem datori electoratului giurgiuvean, care ne-a trimis în Parlament, dar aceeaşi oameni care ne-au învestit cu încrederea lor trebuie să ştie situația reală. Regret plecarea din PSD a deputatului de Giurgiu, Andrei Alexandru şi sunt sigur că decizia sa nu a fost deloc “una dominată de interese personale şi de grup, în detrimentul celor ale alegatorilor”,  caracteristici care sunt mai degrabă specifice altor persoane care așa și-au construit cariera politica!”

Din informaţii pe surse se pare că în viitorul apropiat Bădălău va rămâne singurul parlamentar PSD de Giurgiu.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *