DEPUTATUL RAZVAN CUC CRITICA IN TERMENI DURI MOTIUNEA SIMPLA DEPUSA DE USR

DEPUTATUL RAZVAN CUC CRITICA IN TERMENI DURI MOTIUNEA SIMPLA DEPUSA DE USR

Răzvan Cuc, deputat PSD şi fost ministru al Transporturilor, luni 25 iunie, cu ocazia dezbaterii în parlament a moţiunii simple depuse de parlamentarii USR a ţinut un discurs de la tribuna parlamentului prin care ridiculizează moţiunea spunând despre aceasta că este cam slăbuţă ca şi conţinut  mai ales în ceea ce priveşte activitatea ministerului Transporturilor. Ca să fie şi mai explicit a pus în balanţă realizările în transporturi ale guvernării PSD  comparându-le cu perioada ministeriatului tehnocrat  despre care a spus că acestea sunt egale cu zero. Cu alte cuvinte activitatea tehnocraţilor în ministerul Transporturilor a existat, dar a lipsit cu desăvârşire.

“Aş fi vrut să vă uitaţi puţin în urmă şi să analizaţi un pic ce aţi realizat voi cât aţi condus Ministerul Transporturilor. (…) La preluarea ministerului de către PSD toate proiectele de autostrăzi erau blocate. (…) S-a reuşit în timp record să rezolvăm aceste probleme birocratice, într-o colaborare exemplară cu Ministerul Mediului şi cu celelalte ministere de resort”, a afirmat Cuc, la dezbaterea moţiunii simple intitulate “Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul Anti-Autostrăzi”, iniţiată de Uniunea Salvaţi România.

Potrivit lui Răzvan Cuc, PSD a lansat anul trecut proiecte în valoare de peste 3 miliarde de lei, între acestea fiind secţiunile 1 şi 5 din autostrada Sibiu – Piteşti, drumul de mare viteză Craiova – Piteşti, Podul de la Brăila.

“Nu aţi fost în stare să lansaţi niciun proiect, nu aţi fost în stare să deblocaţi niciun proiect. Când vine vorba de absorbţia pe fonduri europene, ea a fost total inexistentă. Aveţi şi voi o reuşită – aceea de a vă bucura de fiecare dată când un proiect de infrastructură întâmpină o dificultate. (…) Când vine vorba despre competenţe, am văzut de ce sunteţi în stare. (…) La predarea mandatului am lăsat proiecte în minister, pentru a fi lansate, în valoare de peste 16 miliarde de lei. (…) Dragi contestatari de meserie ai ministerului, să vă intre bine în cap: prima autostradă care taie Carpaţii, Sibiu – Piteşti, a fost lansată spre proiectare şi execuţie de guvernul PSD – ALDE, anul trecut, începând cu secţiunile 1 şi 5. Voi puteţi să rămâneţi să vă lăudaţi cu zero peste tot, dar să vă bucuraţi atunci când ceva nu merge, dar staţi liniştiţi – se poate şi mai rău!”, a afirmat Răzvan Cuc.

I.C.MANDU

                                                                                                                                                 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *